Na sídlisku Vlčince došlo k zrážke auta s chodkyňou, náraz ženu vyhodil do vzduchu


Foto: Na sídlisku Vlčince došlo k zrážke auta s chodkyňou, náraz ženu vyhodil do vzduchu

Intenzita dopravy v meste Žilina a mestských častiach neustále rastie. Mnohé ulice sú čoraz viac frekventované a to nielen z hľadiska automobilovej ale aj cyklistickej a pešej dopravy.

Na priechodoch pre chodcov a v ich tesnej blízkosti sa preto vždy treba správať zodpovedne a byť obozretný. To platí nielen pre chodcov a vodičov motorových vozidiel, ale pre všetkých účastníkov cestnej premávky vrátane cyklistov či kolobežkárov.

Potvrdzuje to aj dnešný incident zo sídliska Vlčince, kde sa na ulici Vysokoškolákov zrazilo osobné auto s chodkyňou.  Staršia žena prichádzala k priechodu pre chodcov smerom od žilinského lesoparku, pričom vstúpila na vozovku tesne za autom, ktoré prešlo v jednom smere jazdy.


Snímka z videozáznamu zachytávajúceho celý priebeh nehody

Počas toho, ako sa žena snažila rýchlou chôdzou prejsť na druhú stranu cesty, ju zachytilo osobné auto prichádzajúce v opačnom smere. Vodič sa síce snažil vyhnúť do protismeru, ženu však aj napriek tomu zachytil.

Pri náraze bola chodkyňa vyhodená do vzduchu a následne dopadla na vozovku. Na pomoc jej do niekoľkých sekúnd prišiel samotný vodič, okoloidúci chodec a následne aj ďalší dvaja vodiči z prechádzajúcich áut.


„Prístup vodiča bieleho auta bol ukážkový. Celý čas bol pri zranenej pani a komunikoval s ňou, hneď volal pomoc a nikde sa nevzdialil. Posledné čo ho zaujímalo bola škoda na jeho aute, k nemu sa ani nepriblížil,“ opísal nám svedok.


Snímka z videozáznamu zachytávajúceho celý priebeh nehody

Do svojej starostlivosti si zranenú chodkyňu prevzala hneď po príchode posádka záchranárov, ktorá ju transportovala do nemocnice. Okolnosťami dopravnej nehody, príčine jej vzniku a určeniu vinníka sa bude zaoberať polícia v Žiline.

Chodkyňa utrpela podľa predbežných informácií zlomeninu krčka stehennej kosti. Momentálne sa nachádza na vyšetrení vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline.

Pred vstupom na priechod pre chodcov sa vždy dôkladne presvedčte, či prichádzajúce autá dokážu bezpečne spomaliť alebo zastaviť. Nikdy nevstupujte na vozovku spoza iného auta, ktoré znemožňuje výhľad protiidúcim šoférom.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu