Poznáte rodiny v Žiline a okolí zasiahnuté pandémiou? Darcovia im chcú pomôcť veľkonočnými balíčkami s mäsom


Foto: Poznáte rodiny v Žiline a okolí zasiahnuté pandémiou? Darcovia im chcú pomôcť veľkonočnými balíčkami s mäsom

Dlhodobý lockdown má ekonomické dopady aj na nemalú časť obyvateľov v Žiline, pričom nie všetci dosiahnu na štátnu pomoc. Kým niektoré rodiny mohli pred rokom oslavovať Veľkú noc tradične, tá tohtoročná môže pre nich byť oveľa skromnejšia. Práve týmto prípadom chce pomôcť niekoľko darcov zo Žiliny.

Nápad vznikol, keď prevádzkovateľa známej siete mäsiarstiev v Žiline oslovil kamarát Vladimír so žiadosťou, že by rád podporil zasiahnuté rodiny tým, čo k Veľkej noci pre mnohých patrí - mäsom a mäsovými výrobkami. Boris Halaj zo žilinského mäsiarstva Šmak Plus sa rozhodol jeho návrh takpovediac “dorovnať”, výsledkom čoho bude celkom desať obdarovaných rodín:

„Pripravíme balíčky s mäsom a mäsovými výrobkami pre tých z nás, ktorí sa nie vlastnou vinou dostali do neľahkej situácie. Nikto to dnes nemá na ružiach ustlané, a nejde ani o nejakú život meniacu pomoc, no vďaka tomu si budú môcť aspoň spraviť Veľkú noc o kúsok krajšiu. V balíčkoch obdarovaní nájdu aj tradičné Veľkonočné špeciality ako je pravá domáca klobása alebo poctivé domáce údené,“ dodáva mäsiar s tým, že na časť pomoci potrebuje aj našich čitateľov:

„Od ľudí potrebujeme tipy na práve takéto prípady a ideálne rodiny, napríklad kde jeden z partnerov alebo obaja prišli o prácu a spôsobilo im to výrazné problémy. Takisto budeme radi, ak by naša výzva inšpirovala aj niekoho ďalšieho, a možno im tak spolu pribalíme do balíčkov aj iné veci - napríklad drogériu či niečo iné, čo poteší,“ dodáva Boris Halaj.


Celkovo pripravia v žilinskom mäsiarstve 10 balíčkov, každý v hodnote približne 50 eur, čo vychádza na úctyhodných 8 až 10 kíl mäsa a mäsových výrobkov.

Ak viete o rodinách, ktoré zasiahla koronakríza, alebo ste sa vy sami dostali do nepriaznivej životnej situácie napíšte na smakplus@smakplus.sk a popíšte v krátkosti svoj príbeh.

Prípadne môžete na tento mail odkázať samotných ľudí, o ktorých si myslíte, že by mali byť obdarovaní. Balíčky sa budú odovzdávať osobne vo Veľkonočnom týždni, priamo v predajni mäsiarstva Šmak plus v Žiline oproti železničnej stanici.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu