Od začiatku roka riešili hygienici v Žiline a Bytči niekoľko porušení zákazu otvárania prevádzok


Foto: Od začiatku roka riešili hygienici v Žiline a Bytči niekoľko porušení zákazu otvárania prevádzok Foto: ilustračné

Včerajším dňom začal platiť na území Slovenska sprísnený lockdown, oproti pôvodnej verzii bolo pozmenených niekoľko výnimiek. V mimoriadnej situácii zostáva zatvorených väčšina prevádzok, ako však potvrdili regionálni hygienici, musia riešiť prípady porušovania zákazu otvorenia.

V období od 1. januára do 25. februára riešili policajti na Slovensku 79 prípadov porušenia zákazu otvorenia prevádzok, ktoré následne postúpili miestnym regionálnym úradom. Z týchto prípadov bolo 8 v kompetencii Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Žiline. Do jeho pôsobnosti spadajú okresy Žilina a Bytča.

„RÚVZ v Žiline bolo postúpených spolu 8 prevádzok, z ktorých 1 prevádzka je v riešení na pokutu a v 2 prevádzkach bolo udelených dokopy 5 blokových pokút vo výške 50 eur,“ potvrdili hygienici v Žiline. Nedodržiavanie platných nariadení je jednou z príčin, prečo sa napriek tvrdému lockdownu nedarí efektívne znižovať počty nakazených a šírenie koronavírus.

Žilinské RÚVZ rozdalo od začiatku pandémie pokuty za viac ako päťtisíc eur: „Od začiatku pandémie boli sankcie uložené v 36 prevádzkach v súhrnnej výške 5 100 eur, blokové pokuty vo výške 260 eur. V riešení sú 3 prevádzky, kde výška pokuty je v štádiu riešenia.“



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu