FOTO: Mosty na ulici Sv. Cyrila a Metoda na Vlčincoch čoraz viac praskajú, pri prejazde áut sa trasú


FOTO: Mosty na ulici Sv. Cyrila a Metoda na Vlčincoch čoraz viac praskajú, pri prejazde áut sa trasú
Galéria: 13 fotiek

Technický stav dvoch mostov na ulici Svätého Cyrila a Metoda na sídlisku Vlčince v Žiline je dlhodobo nevyhovujúci. Takmer po celej dĺžke majú popraskanú vozovku, poškodené obrubníky a v zlom stave je aj samotná nosná konštrukcia.

O zlom stave, na ktorý upozornili nielen obyvatelia sídliska, ale aj mestskí poslanci, sme informovali už v minulosti. Podľa posledných informácií, ktoré poskytlo mesto Žilina v minulom roku, je stav mostov zdiagnostikovaný a ich oprava sa pripravuje.

Radnica získala v októbri minulého roka stavebné povolenie na obnovu mostných objektov na susednej ulici Matice Slovenskej. Podrobný stav vrchnej časti oboch mostov sme zdokumentovali v priloženom fotoalbume, technický stav spodnej nosnej časti je možné vidieť na starších fotografiách z roku 2020.


Galéria: 17 fotiek

Časový horizont opravy bude závisieť od spracovania projektovej dokumentácie a vydania povolenia, mesto bude musieť nájsť finančné prostriedky na opravu mostov. Po zimnom období v mieste pribúdajú nové praskliny, prepadliny a diery.

Pri prejazde osobným automobilom dochádza k traseniu, ktoré je výraznejšie v prípade, že ide o trolejbus alebo nákladný automobil. V časti motoristov aj obyvateľov to vyvoláva obavu, aby nedošlo k ich zrúteniu ešte pred opravou.

S otázkami na aktuálny stav riešenia problému sme oslovili mesto, v prípade získania nových informácií budeme článok aktualizovať.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu