Atletický oddiel Žilina získal na halových MS juniorov 6 cenných kovov


Foto: Atletický oddiel Žilina získal na halových MS juniorov 6 cenných kovov

Posledný februárový víkend patril halovej atletike, na majstrovstvách nechýbali ani atléti Atletického oddielu Žilina. Po úspešnom kove je ich celková bilancia 6 cenných kovov - 2 zlaté, 3 strieborné a jedna bronzová medaila. K tomu sa im podarili aj ďalšie umiestnenia v najlepšej osmičke.

O úspechy sa zaslúžili Emma Paulínyová, Zuzana Michaličková, Veronika Kuricová a Michal Bačík (spolu na titulnej fotografii). Už v sobotu sa dostavil hneď najcennejší medailový úspech, Zuzana Michaličková získala zlato v behu na 1500 metrov, k čomu pridala výkonom 4:41,41 min osobný rekord. V tej istej disciplíne bola úspešná aj Emma Paulínyová, keď si dobehla po bronz.

Michal Bačík, vekom ešte dorastenec, si v skoku do diaľky vytvoril osobný rekord na úrovni 621 cm, vďaka čomu sa dostal sa do finálovej osmičky a nakoniec skončil na 5. mieste. V behu na 60m ho delilo 13 stotín od osobného rekordu, no na postup do finále to nestačilo. Celkovo bral 13. miesto, avšak ako dorastenec ukázal potenciál súperiť so staršími.

V sobotu sa predstavila aj Veronika Kuricová, presnejšie v skoku do diaľky, kde vybojovala postup do finálovej osmičky a toto číslo jej nakoniec ostalo aj po skončení pretekov. V nedeľu začala ako prvá začala medailovú bilanciu vylepšovať práve Veronika, keď jej v skoku do výšky nechýbalo veľa a mohla brať zlato. Nakoniec z toho bol vzhľadom k tréningovým možnostiam výkon 163 cm a 2.miesto.Počas

druhého dňa sa Emma a Zuzana opäť spoločne postavili na štart. „Tentokrát to bolo na 800 metrovej trati a baby od začiatku potvrdzovali, že patria k favoritkám behu. Emma k záveru dokázala, že 800m je jej silná disciplína a zaslúžene brala zlato, Zuzana si dobehla pre striebro. Ani nie 45 minút po ukončení sa Zuzka opäť postavila na tartanový ovál a v disciplíne 3000 metrov vybojovala ďalšie striebro,“ spresnil tréner Roman Coma.

Záverečná bilancia 2 zlaté, 3 strieborné a 1 bronzová medaila vyniesla oddiel na 3. miesto v hodnotení klubov na Slovensku.



 

 

 

 

 

 

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu