Žilinčan Milan Paleš cez víkend ovládol pyramídu na domácom turnaji Oktagon Underground


Foto:  Žilinčan Milan Paleš cez víkend ovládol pyramídu na domácom turnaji Oktagon Underground Foto: OTKAGON MMA

Žilinský thaiboxer Milan “Minči” Paleš potvrdil cez víkend rolu favorita v pyramíde bojových športov na turnaji Oktagon Underground v Brne, kde vďaka zdolaniu troch súperov za jeden večer získal titul trofej turnaja s podtitulom “Last man standing”.

Bojovník a športovec roka mesta Žilina za rok 2019 si tak doprial darček k dnešným 29. narodeninám. Aj bojové športy trpia súčasnou situáciou a obmedzeniami, preto turnaj pod hlavičkou organizácie Oktagon, zameranej predovšetkým na MMA, priniesol jedinečnú možnosť zmerať si sily postojárskym bojovníkom v kategórii do 70 kilogramov.

Rolu favorita podvedome prisudzovali Minčimu súperi už na vážení, keďže pri výbere na rozlosovaní zostalo miesto jeho protivníka voľné ako posledné.

Rolu favorita svojim výberom prisúdili Minčimu aj súperi počas rozlosovania. Zdroj: YouTube OKTAGON MMA

Milanovi sa podarilo splniť očakávania a po troch dueloch oprávnene zdvihol nad hlavu trofej víťaza pyramídy, keď vo finále zdolal už po druhýkrát v kariére českého borca Michaela Krčmáře. Podobný systém je vďaka opakovanému bojovaniu v jeden večer extrémne náročný na kondíciu aj vôľu športovca. Do ďalších zápasov nastupujú aj so zraneniami a nie v stopercentnom stave, na rade je tak oddych a zotavovanie:

„Regenerácia mi zaberie dosť času, pretože prvý zápas som si vykĺbil palec na ruke a mám aj niečo s bicepsom. Na druhej strane chcem ale pomôcť svojmu sparingpartnerovi Leovi Borákovi, ktorého čaká tiež zápas. Nechcem to však unáhliť, takže možno do dvoch týždňov by som mu mohol aspoň trochu pomôcť v príprave,“ dodáva Minči, pre ktorého to tento rok nemusí byť jediná účasť v pyramíde.


„V októbri ma čaká ešte pyramída na Koh Samui v Thajsku, ak to neprekazí Covid. Ale našťastie už len štvorčlenná. Najťažšie na turnaji Oktagonu bolo pre mňa to, že musíte zabojovať, aj keď vás ženie dopredu len tréner. Keby bolo publikum, je to pre mňa lepšie a aj adrenalín je určite väčší,“ dodal Paleš.

Odlišnosťou podujatia bol boj v malých rukaviciach, v ktorých údery viac bolia. Napriek tomu žilinský borec nezavrhuje možnosť, že by si boj v nich opät vyskúšal. Závisieť to bude aj od postoja prestížnej organizácie Enfusion, s ktorou má podpísanú exkluzívnu zmluvu.

„V tomto som otvorený každej príležitosti, samozrejme, malé rukavice sú na dochrámanie sa. Vidím to na svojej ruke.. Ale ak by mi aj Enfusion opäť dovolilo, šiel by som do toho znovu. Nevyberám si, kde a pod akou organizáciou,“ uzavrel čerstvý víťaz pyramídy Oktagon Underground: Last man standing v kategórii do 70 kilogramov. 


 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu