Pri Ružomberku bola nájdená munícia z druhej svetovej vojny, po zaistení poputuje na likvidáciu


Foto: Pri Ružomberku bola nájdená munícia z druhej svetovej vojny, po zaistení poputuje na likvidáciu Foto: KR PZ Žilina

V katastri obce Likavka (okres Ružomberok) objavili muníciu z obdobia druhej svetovej vojny. Na miesto nálezu bol vyslaný pyrotechnik z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, ktorý delostrelecké granáty zaistil k dodatočnej likvidácii.

Polícia v tejto súvislosti varuje všetkých, ktorí takúto muníciu v budúcnosti objavia, aby s ňou rozhodne nemanipulovali, nevyberali ju a neprenášali. Miesto nálezu je potrebné čo najlepšie označiť a bezodkladne kontaktovať políciu na linke 158.

„Polícia preverí či sa jedna o muníciu a rozhodne o ďalšom postupe a spôsobe zlikvidovania munície. Upozorňujeme občanov na nebezpečenstvo hroziace pri neodbornej manipulácii s nájdenou muníciou. Takáto munícia je aj napriek veku zvyčajne plne funkčná a nesprávna manipulácia by mohla mať fatálne následky,“ spresnila žilinská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

Objaviť starú muníciu je možné nielen v lesoch ale aj pri obrábaní poľnohospodárskej pôdy či dokonca pri zemných výkopových prácach. V minulosti došlo k nálezom aj v zastavaných oblastiach.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina