Virálne video s medveďmi pri dome pochádza z Rumunska, a nie Turčianskych Kľačian


Foto: Virálne video s medveďmi pri dome pochádza z Rumunska, a nie Turčianskych Kľačian Foto: Vľavo záber z videa, vpravo dom, kde sa naozaj udalosť odohrala. Zdroj: Instagram / Google Maps

Na sociálnych sieťach sa šíria video a fotografie, ktoré zachytávajú preliezanie plotu rodinného domu medvedicou s mláďaťom, pričom v príspevku sa nachádza značka na označenie miesta s nápisom Turčianske Kľačany. Video pritom pochádza z rumunského mesta Busteni.

Aj napriek tomu, že od publikácie videa prešiel viac ako mesiac a príspevky, ktoré upozorňujú na jeho nesprávne spájanie s obcou pri Martine, kolujú rovnako už niekoľko týždňov, časť užívateľov sociálnej siete stále zdieľa pôvodné video.

Video pochádza z mestečka Bușteni v rumunskej oblasti Prahova, na mapách spoločnosti Google je dokonca možné vidieť aj náhľad ulice, na ktorej bolo natočené.


V tomto prípade je video úmyselne nesprávne označené lokalitou, aj na Slovensku sa však vyskytujú prípady pohybu medveďov a ich stretu s ľuďmi. V lete 2020 bol zaznamenaný pohyb medveďa v blízkosti zastavaného územia vo Svederníku. Rok predtým našli na diaľnici v Dolnom Hričove zrazené telo dospelého jedinca.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu