Polícia nepoľavuje v kontrolách na alkohol u vodičov, dnes ráno chytili v jednej obci dvoch ďalších


Foto: Polícia nepoľavuje v kontrolách na alkohol u vodičov, dnes ráno chytili v jednej obci dvoch ďalších Foto: KR PZ Žilina

Polícia v Žilinskom kraji sa aktívne zameriava na nezodpovedných vodičov jazdiacich pod vplyvom alkoholu. Počas náhodných kontrol odhalili príslušníci v uplynulom 7. týždni tohto roka až 28 ďalších opitých šoférov.

Z celkového počtu odhalených vodičov motorových vozidiel nafúkal až deviati hodnotu nad 1 promile. Kontrolám sa nevyhli ani nemotoroví účastníci, tentokrát 9 cyklistom policajti namerali pozitívnu dychovú skúšku.

Jeden z kontrolovaných motoristov sa odmietol podrobiť dychovej skúške a dvaja spôsobili pod vplyvom alkoholu dopravné nehody.


Policajná hliadka dnes narazila na dvoch opitých vodičov v jednej obci

Náhodné kontroly pokračujú aj v tomto týždni, pričom už počas prvého dňa sa podarilo príslušníkom odhaliť dvoch opitých motoristov v jednej obci. Preventívnu akciu zameranú na bezpečnosť a plynulosť v cestnej premávke vykonali ráno policajti z Okresného dopravného inšpektorátu v Žiline.

Pri kontrolách natrafili na dvoch mužov vo veku 35 a 66 rokov, ktorí jazdili opití. Obaja boli obyvatelia obce Konská (okres Žilina), pričom pri dychovej skúške s pozitívnym výsledkom nafúkali 0,69 promile a 0,38 promile.

„Treba si uvedomiť, že porušovaním zákona neohrozujeme len seba, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky. Jazdite bezpečne a dodržiavajte pravidlá cestnej premávky. Všetci môžeme prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách,“ uvádza žilinská polícia na sociálnej sieti.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina