AKTUALIZOVANÉ: V nemocniciach v Žilinskom kraji leží 377 pacientov s covidom, dve tretiny sú na kyslíku


Foto: AKTUALIZOVANÉ: V nemocniciach v Žilinskom kraji leží 377 pacientov s covidom, dve tretiny sú na kyslíku Foto: Ministerstvo zdravotníctva SR

To, že situácia v slovenských nemocniciach je vážna, potvrdzujú aktuálne počty hospitalizovaných pacientov. V súčasnosti ich je v súvislosti s ochorením COVID-19 prijatých na oddeleniach spolu takmer 4-tisíc.

Umiestnenie na jednotke intenzívnej starostlivosti (JIS) si vyžaduje 299 prípadov s vážnejším stavom a podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 347 osôb.

V nemocniciach v Žilinskom kraji je k včerajšiemu dňu (21.2.2021) hospitalizovaných celkom 377 pacientov, z ktorých 262 potrebuje podporu kyslíka. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti leží 57 pacientov, ďalších 39 s vážnym stavom je umiestnených na oddeleniach anesteziológie a intenzívnej medicíny (OAIM).

Pre sledovanie aktuálnej situácie sme vytvorili špeciálny prehľad, založený na dátach Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) a Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky (ÚVZ SR).


V denne aktualizovanom prehľade je možné sledovať vývoj počtu pozitívnych prípadov zistených PCR aj AG testami, počet hospitalizovaných pacientov a rovnako aj zaočkovaných osôb. Súčasťou je rozpis nemocníc v kraji s aktuálnym stavom obsadenosti jednotlivých oddelení.

Adresa aktualizovaného prehľadu: www.zilinak.sk/covid



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu