Online deň otvorených dverí FRI UNIZA ponúka stredoškolákom unikátnu možnosť zapojiť sa do 21 praktických webinárov


Foto: Online deň otvorených dverí FRI UNIZA ponúka stredoškolákom unikátnu možnosť zapojiť sa do 21 praktických webinárov

Fakulta riadenia a informatiky UNIZA srdečne pozýva všetkých stredoškolákov na podujatie ONLINE deň otvorených dverí 2021 plné praktických webinárov a informácií o možnostiach štúdia na fakulte, ktoré im pomôže zistiť, ktorý študijný program je pre nich TOP.

Podujatie sa uskutoční online formou vo štvrtok 18. februára 2021 od 09:00 hod. prostredníctvom MS Teams. Odkaz, prostredníctvom ktorého sa môžete na podujatie pripojiť, na pripojenie sa na podujatie bude zverejnený v deň konania na fakultnej stránke.

Okrem predstavenia fakulty, jej moderných laboratórií a atraktívnych študijných programov pripravil kolektív Fakulty riadenia a informatiky UNIZA pre stredoškolákov 21 praktických webinárov so súťažou o atraktívne ceny.

Stredoškoláci sa tak môžu nielen dozvedieť novinky zo sveta informatiky, manažmentu, informačných a sieťových technológií, ale si ich aj prakticky vyskúšať. Stačí sa registrovať cez prihlasovací formulár a pozvánka na webinár prostredníctvom MS Teams im príde na ich e-mail.

Ponuka webinárov je naozaj bohatá. Stredoškoláci si môžu vybrať z týchto atraktívnych webinárov:

- Umelá inteligencia 21. storočia – neurónové siete
- Robotika a internet vecí
- 3D tlač
- Aký ďalekohľad dovidí na útoky hackerov v sieti?
- Ako na testovanie softvéru?
- Minimapathon – mapovanie solárnych panelov v projekte OpenStreetMap
- Ako na cirkulujúce rakovinové bunky pomocou počítača
- Optimalizácie v doprave a v IT
- Počítačová simulácia
- Ako funguje digitálny podpis
- Aplikácie metód umelej inteligencie
- Návrh zákazníckych IO
- Zastávka FRI: čo robíme pre železnice a čo z toho majú naši študenti
- Načo je matematika inžinierom?
- Ako sa motivovať k tvorivej práci a učeniu aj počas dištančnej výučby?
- Zábava v podnikaní (Podnikateľský plán inak)
- Šport – cesta k zdraviu alebo k peniazom?
- Kto udrží udržateľnosť – ja alebo podnik?
- Manažérska hra Kvietkovo
- Možnosti prezentácie podniku v online prostredí
- Aké bude mesto budúcnosti?

Na webináre sa bude možné prihlásiť aj počas konania online dňa otvorených dverí 18. februára. Kapacita webinárov je obmedzená, preto je potrebné si rezervovať miesto čo najskôr. Webináre prebiehajú paralelne, ich časový rozpis a podrobný popis (obsah, čas trvania, kapacita) nájdu stredoškoláci TU.

Pre stredoškolákov je pripravená zaujímavá súťaž formou vedomostného kvízu. Otázky budú zverejnené formou QR kódov v jednotlivých praktických webinároch. Zapojení žiaci tak budú súťažiť o bezdrôtové slúchadlá, fitness náramok, smart zásuvku alebo bezdrôtový reproduktor.

V rámci bohatého programu ONLINE dňa otvorených dverí FRI UNIZA sa stredoškoláci i široká verejnosť môže oboznámiť aj s prácami študentov Fakulty riadenia a informatiky UNIZA. Zistia tak, na akých zaujímavých prácach môžu pracovať počas štúdia. Napríklad ako bakalárska práca Patrika, ktorý sa zaoberal tvorbou časti umelej inteligencie, ktorá je spájaná s produkčnými a ekonomickými hľadiskami strategickej hry StarCraft II.


Alebo práca študenta Martina s názvom Rozpoznávanie vtákov v prirodzených scénach, v ktorej sa venuje detekcii vtákov vo voľnej prírode s využitím strojového učenia. Jednou z aplikácií je využitie v projekte FRI-kŕmidlo, ktoré je umiestnené na okne pani tajomníčky, kde sa práca využíva na počítanie počtu príletov a odletov vtákov. To sa následne používa na zistenie časovej vyťaženosti kŕmidla. Práca taktiež skúmala možnosti klasifikácie vtákov na letiace a sediace.


V ďalšej práci po naskenovaní kostola skenerom Leica P40 študenti Lukáš a Karolína vytvorili 3D model exteriéru a interiéru kostola Sv. Martina z Tours v Bojniciach.


Do programu je zaradený aj pohľad úspešných absolventov na FRI UNIZA, ktorí sa nachádzajú na významných pozíciách prakticky po celom svete. Napríklad Juraj, ktorý pracuje v Londýne v spoločnosti The Third Floor, Inc. a spolupracuje s tvorcami hollywoodskych filmov.

Príklad ukážky jeho tvorby moderného mesta v open source programe Blender 2.82. Vyrenderované na grafickej karte využitím interného realtime render systému EEVEE, pričom monštrum a animácia je z katalógu Mocapu Adobe Mixamo.


Kolektív Fakulty riadenia a informatiky UNIZA sa teší na online stretnutie so stredoškolákmi i širokou verejnosťou.

Záujemci o štúdium si môžu podať elektronickú prihlášku do 31. marca. Prihlášku je možné podať na atraktívne bakalárske študijné programy:

• informatika,
• informatika a riadenie,
• informačné a sieťové technológie,
• manažment,
• počítačové inžinierstvo.

Viac informácií o možnostiach štúdia na FRI UNIZA a jeho výhodách sú uvedené na stránke www.budfri.sk.


Ďalšie informácie o FRI UNIZA:

Web: www.fri.uniza.sk, FB: @FRIuniza, Instagram: @budfri.sk, Youtube: budfri.sk


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR FRI UNIZA