NAKA vyšetruje vraždu, ktorú mali spáchať dvaja muži s motívom získania pocitu, aké je to zabiť človeka


Foto: NAKA vyšetruje vraždu, ktorú mali spáchať dvaja muži s motívom získania pocitu, aké je to zabiť človeka Foto: ilustračné

Polícia informovala dnes 16. februára vo večerných hodinách o brutálnom čine, ktorý mali spáchať dvaja muži v Martine. Tí mali vylákať náhodného okolidúceho muža, ktorého následne plánovali zabiť.

„K vražde došlo v Martine v blízkosti čerpacej stanice, kde mal obvinený s motívom získania pocitu „aké to je zabiť človeka“, spolu s ďalším obvineným nadviazať náhodný kontakt s poškodeným,“ spresňuje polícia.

Pod zámienkou, aby si šiel s nimi vypiť, ho mali vylákať do priestorov opusteného krytu civilnej ochrany. Po krátkych rozhovoroch ho následne vyzvali, aby sa premiestnil do vedľajšej miestnosti, kde mu mal jeden z obvinených oznámiť, že je to jeho posledný deň a v noci zomrie.

„Došlo k jeho fyzickému napadnutiu, padali kopance a údery do tela a hlavy a tiež údery dreveným hranolom.  K útoku sa mal pridať aj druhý obvinený, uzrozumený s pohnútkou usmrtenia poškodeného. Následne mal zobrať sklenenú črepinu s tým, že si chce byť na sto percent istý, že je poškodený mŕtvy,“ uvádza sa v správe polície.


Prvý obvinený mal obeti zarezať sklenenou črepinou do oblasti krku a následne ju podať druhému obvinenému. Ten mal povedať, že chce vidieť mozog a poškodenému mal zarezať do viacerých častí hlavy.

Zranený muž utrpel mnohopočetné rany tváre, časti hlavy a rôzne poranenia s krvnými podliatinami a odreninami po celom tele a skončil s roztriešteným tvárovým skeletom. Veľké množstvo zranení rôzneho charakteru viedlo k jeho smrti.

„Keďže išlo o úkladnú vraždu, prípad si na mieste prevzal vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry. Vo veci obvinil dve osoby a po spracovaní návrhu na väzbu spisový materiál prostredníctvom prokurátora úradu špeciálnej prokuratúry predložil špecializovanému trestnému súdu.“

Sudca pre prípravné konanie rozhodol o väzobnom stíhaní oboch obvinených mužov. Tí si teraz počkajú na výsledok vyšetrovania vo vyšetrovacej väzbe.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Polícia Slovenskej republiky