V Žiline pribudlo nové očkovacie centrum proti COVID 19 na poliklinike ŽILPO


Foto: V Žiline pribudlo nové očkovacie centrum proti COVID 19 na poliklinike ŽILPO

Poliklinika Žilpo s.r.o na Vlčincoch sa ako jedno z prvých poliklinických pracovísk na Slovensku zaradila do siete poskytovateľov zdravotnej starostlivosti, ktoré vykonávajú očkovanie proti ochoreniu COVID 19. Vďaka tomu majú obyvatelia možnosť nechať sa zaočkovať pod dozorom kvalifikovaného personálu na ďalšom mieste v Žiline.

Pracovisko začalo očkovať osoby registrované v centrálnom systéme korona.gov v pondelok 8. februára 2021. „Záujemcovia o očkovanie na našom pracovisku sa musia registrovať cez korona.gov.sk vyplnením dotazníka a zadaním nášho pracoviska “Preferované očkovacie miesto - Žilina (okres Žilina) – Vakcína Žilpo,Žilina, Vysokoškolákov 31”. Informáciu o zaradení do programu očkovania ako i dátum a hodinu dostane záujemca, ktorý spĺňa podmienky na zaradenie formou SMS a e-mailom,“ vysvetlil epidemiológ a profesor verejného zdravotníctva prof. MUDr. Vladimír Oleár, CSc. z polikliniky Žilpo.

Očkovanie vykonávajú kvalifikované zdravotné sestry pod vedením atestovaných lekárov, odborným garantom pre očkovanie je MUDr. Denisa Adamová, MBA. Zároveň v spolupráci s ďalšími lekármi polikliniky zabezpečuje medicínsky chod očkovacieho centra. Kapacita očkovacieho centra sa v priebehu tohto týždňa zvýši na 100 klientov denne.

V novom očkovacom centre sa snažia v maximálnej možnej miere využiť všetky očkovacie dávky, ktoré sú k dispozícii. Preto začne v blízkej dobe fungovať systém náhradníkov. 

„Systém v najbližšej dobe sprevádzkujeme na www.zilpo.sk. V prvom týždni prevádzky sme sa snažili “vychytať” nedostatky v našom systéme očkovania a dúfame, že všetci klienti, ktorí boli a budú u nás očkovaní, budú spokojní. V súčasnosti používame vakcínu spoločnosti Moderna, ktorú nám dodáva MZ SR podľa aktuálnej situácie v dodávkach vakcín pre Slovensko,“ dodal profesor Oleár.

 

Viac informácií nájdete na www.zilpo.sk

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR ŽILPO