Multifunkčné ihrisko v areáli ZŠ Martinská v Žiline zrevitalizujú do leta


Foto: Multifunkčné ihrisko v areáli ZŠ Martinská v Žiline zrevitalizujú do leta Foto: Mesto Žilina

Športové ihriská pri Základnej škole Martinská na žilinskom sídlisku Vlčince čaká v najbližších mesiacoch stavebný ruch, už do konca júla by tu mali byť obnovené atletický ovál, futbalové ihrisko a priestory pre skok do diaľky a vrh guľou.

Vyplýva to z podpísanej zmluvy s úspešným uchádzačom výberového konania. V októbri minulého roku schválili mestskí poslanci uznesenie, podľa ktorého sa v Žiline má každý rok jedno športovisko v rámci areálu škôl opraviť. Ďalšie musia projektovo pripraviť na realizáciu.

Predseda Komisie športu pri Mestskom zastupiteľstve (MZ) v Žiline Dominik Hriník verí, že sa podarí stavebné práce zrealizovať na čas a športujúca verejnosť aj školáci budú môcť využívať ihrisko už počas leta v prípade, že to dovolí pandemická situácia:

Primátor na to vyčlenil peniaze ešte v lete a všetci pevne dúfame, že dokončenie ihriska bude v termíne, ktorý je naplánovaný. Po dokončení bude voľne prístupné aj verejnosti, keďže hlavným cieľom týchto areálov je, aby na nich trénovali žiaci, športovci a široká verejnosť.“

Na Vlčincoch dve obnovené športoviská

V tesnej blízkosti ZŠ Martinská už začali práce na obnove ďalšieho športového areálu, revitalizáciu multifunkčného športoviska pri osemročnom gymnáziu na Varšavskej ceste realizuje Žilinský samosprávny kraj ako zriaďovateľ. Ďalším zrenovovaným areálom zo strany župy mal byť ten na ulici Hlinská, pre chýbajúce peniaze však projekt stojí.

Mesto Žilina bude pokračovať v obnove športovísk, za týmto účelom sa pripravujú ďalšie projektové dokumentácie: „Ďalšia škola, ktorá už je v rozpočte, je ZŠ Gaštanová. Pevne verím, že sa spraví čím viac týchto areálov, a po skončení pandémie koronavírusu sa naplnia športujúcou mládežou pri tréningoch a voľnočasovými aktivitami športujúcej verejnosti,“ dodal Dominik Hriník.

Predpokladaný čas dokončenia ihriska je 22. júla 2021. Z odhadovanej ceny zákazky 240-tisíc eur s DPH sa vďaka obstarávaniu podarilo ušetriť, zhotoviteľ dodá revitalizáciu za približne 198-tisíc eur. Súčasťou areálu bude nový atletický ovál so šprintovou rovinkou, menšie futbalové ihrisko a priestory pre skok do diaľky a vrh guľou.

Nové ihrisko už viac ako rok slúži obyvateľom mestskej časti Bôrik, kde bol zrekonštruovaný atletický ovál, pribudol priestor pre workout aj stakepark.


 

 

 

 

 

 

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu