Projekt Komunitná záhrada Arboreum na Vlčincoch sa uchádza o získanie grantu, podporte ho hlasovaním


Foto: Projekt Komunitná záhrada Arboreum na Vlčincoch sa uchádza o získanie grantu, podporte ho hlasovaním

Spoločnosť SLOVNAFT a Nadácia Ekopolis vyhlásili v poradí už 15. ročník grantového programu Zelené oázy, v rámci ktorého tento rok rozdelia medzi najlepšie projekty sumu až 60 000 eur. Výška grantu pre jedného žiadateľa sa pohybuje v rozmedzí od 1 000 od 5 000 eur.

Grantový program Zelené oázy podporuje aktívnych občanov v neziskových organizáciách, miestnych samosprávach, školských zariadeniach a centrách voľného času pri vytváraní, obnove alebo oživení ekologicky hodnotných lokalít a trás. 

Aktuálny ročník sa zameriava na výsadbu zelene a starostlivosť o už existujúcu zeleň v duchu hesla „Sadíme budúcnosť“. Ide predovšetkým o výsadbu vhodných druhov zelene - drevín na vhodných miestach a zároveň zabezpečenie správnej starostlivosti o túto zeleň.

V meste Žilina sa o grant z programu Zelené oázy uchádzali dva projekty - Park FramborKomunitná záhrada Arboreum na sídlisku Vlčince. Niektoré z prihlásených projektov už zvíťazili a to na základe hodnotenia poroty.

Komunitná záhrada Arboreum momentálne bojuje o podporu obyvateľov, ktorým záleží na zeleni a prostredí v ktorom žijú. Aktuálne má v hlasovaní už takmer 600 platných hlasov.


„Napísať projekt je náročné. Napísať taký, ktorý uspeje, je ešte ťažšie. Som veľmi rada,  že projekt Žilinského skrášľovacieho spolku bol ohodnotený porotou a získa dotáciu. Tak sa môžeme v práci na Frambore opäť zásadne posunúť. Chcem však požiadať nielen občanov nášho mesta,  aby podporili projekt Komunitná záhrada Arboreum, za ktorý treba hlasovať. Za každý hlas veľmi pekne ďakujeme,“ hovorí mestská poslankyňa Iveta Martinková.

Hlasovať za projekt je možné na adrese www.oazy.sk/hlasovanie

Arboreum je bytový komplex na žilinskom sídlisku Vlčince na dvoch uliciach - Bulharská  a Obežná. Tvoria ho štyri bytové domy označené ako Arboreum A až D.

Prvé tri z nich spolu tvoria vnútroblok, v ktorom sa aktivisti snažia budovať komunitnú záhradu. Tá bude obyvateľom prinášať radosť, potechu pre oči a miesto na relax. Podrobné informácie o projekte popisujú na svojej stránke.

Návrh Komunitnej záhrady Arboreum na sídlisku Vlčince


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu