Polícia v Žilinskom kraji zistila pri kontrolách takmer 1 300 porušení opatrení, najviac s rúškami


Foto: Polícia v Žilinskom kraji zistila pri kontrolách takmer 1 300 porušení opatrení, najviac s rúškami

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Žiline zverejnilo výsledky kontrol, ktoré vykonali policajné hliadky v súvislosti s aktuálnou situáciou a dodržiavaním protipandemických opatrení. Kontroly prebiehali a naďalej prebiehajú na celom území celého Žilinského kraja.

V termíne od začiatku roka do 4. februára odhalili príslušníci celkom 11 prípadov porušenia lekárom stanovenej karantény. Počas výkonu služby zistili aj 21 prípadov porušenia zákazu otvorenia prevádzok.

V novom roku bol zaznamenaný aj výrazný nárast počtu nezodpovedných osôb, ktoré nerešpektujú povinnosť nosenia rúšok. Od 1. januára 2021 eviduje polícia na území Žilinského kraja až 776 takýchto prípadov.

Podobne vysoký počet je aj pri kontrole zákazu vychádzania, kde bolo zistených až 489 nezodpovedných ľudí.


Spomedzi všetkých zaevidovaných prípadov vyriešili príslušníci Policajného zboru väčšinu priamo na mieste, 240 z nich však postúpili ďalej na regionálne úrady verejného zdravotníctva (RÚVZ) a okresné úrady.

Náhodné kontroly na cestách a hraniciach okresov pokračujú aj naďalej. Policajti vo zvýšenej miere kontrolujú opodstatnenosť pohybu osôb a účel cesty v čase zákazu vychádzania.

V kraji evidujeme aj jeden kuriózny prípad, kedy zákazníčka podala trestné oznámenie na prevádzku po tom, ako ju v Žiline neobslúžili bez rúška. Sama však dostala od regionálneho úradu pokutu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina