Polícia odhalila ďalších opitých vodičov, najväčšiu hladinu alkoholu mali traja muži zo Žiliny


Foto: Polícia odhalila ďalších opitých vodičov, najväčšiu hladinu alkoholu mali traja muži zo Žiliny

Nezodpovedných vodičov jazdiacich pod vplyvom alkoholu neubúda. Polícia v Žilinskom kraji ich odhalí každý týždeň niekoľko desiatok. Mnohí pritom jazdia po cestách s pomerne vysokou hladinou, ktorá môže výrazne ovplyvniť spôsob jazdy

Mnohých neodrádza ani fakt, že polícia môže počas kontroly zaistiť ich vozidlo a následne navrhnúť jeho prepadnutie v prospech štátu. Takýchto situácií doteraz evidujeme v Žilinskom kraji už niekoľko.

Počas uplynulého 5. týždňa tohto roka zaevidovali policajné hliadky na cestách v kraji 36 podgurážených vodičov. Z celkového počtu až osem nafúkalo nad 1 promile a jeden z kontrolovaných vodičov sa dychovej skúške odmietol podrobiť.

Traja vodiči podgurážení alkoholom spôsobili v minulom týždni dopravné nehody. Kontrolám sa nevyhli ani nemotoroví účastníci, tentokrát až desiatim cyklistom policajti namerali pozitívnu dychovú skúšku.

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline opäť informovalo o najvážnejších prípadoch, ktoré hliadky odhalili počas výkonu služby priamo v Žiline.


Prvý prípad zaevidovala hliadka vo štvrtok 4. februára 2021 v dopoludňajších hodinách. Na ceste v Žiline zastavila 26-ročného vodiča vozidla značky Volkswagen Golf, ktorý pri dychovej skúške nafúkal hodnotu 0,98 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,04 promile.

V piatok 5. februára 2021 v nočných hodinách zastavili policajti v Žiline 53-ročného šoféra na aute značky Volvo. Muž sa podrobil dychovej skúške s výsledkom 0,84 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,75 promile.

Tretí najvážnejší prípad zaevidovala žilinská polícia v nedeľu 7. februára 2021 v skorých ranných hodinách. 38-ročný vodič na vozidle značky Fiat sa pri kontrole podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu namerali hodnotu 1,05 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,19 promile.

Všetci títo nezodpovední šoféri teraz čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina