Na lúke za Bytčicou niekto podpálil balíky slamy, likvidácia požiaru trvala takmer osem hodín


Foto: Na lúke za Bytčicou niekto podpálil balíky slamy, likvidácia požiaru trvala takmer osem hodín Foto: DHZO Rosina

V pondelok 25. januára 2021 prijalo Krajské operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline hlásenie o požiari, ku ktorému malo dôjsť v katastri mestskej časti Bytčica.

Na otvorenej lúke kúsok za obcou Rosina horeli balíky uskladnenej slamy. Do terénu boli vyslaní profesionálni hasiči zo Žiliny a dobrovoľní hasiči z obce Rosina. Odstraňovanie následkov požiaru trvalo takmer 8 hodín.

„Boli sme operačným strediskom HaZZ v Žiline vyslaní na výjazd k horiacim balíkom slamy v katastri obce Bytčica. Po príjazde na miesto požiaru sme boli oboznámení zo situáciou a začali sme s kontrolou a dohľadom nad požiarom,“ spresňuje DHZ Rosina na sociálnej sieti.


Hlásenie o požiari prijalo operačné stredisko v čase krátko pred siedmou hodnou ráno. Poslední hasiči odišli z miesta po úplnom odstránení následkov až pred 15:00 hod. V okolí sa našťastie nenachádzali žiadne objekty ani dreviny, na ktoré by sa oheň mohol rozšíriť, celá skládka slamy však zhorela.

Žilinskí hasiči zasahovali počas víkendu aj pri požiari odhodených vianočných stromčekov. Na ulici Osiková na sídlisku Solinky ich niekto pravdepodobne podpálil. O niekoľko ulíc ďalej, na ulici Limbová, bolo zasa potrebné uhasiť horiaci plastový kontajner na odpad.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: DHZO Rosina