K otvoreniu diaľničného privádzača s novým úsekom D1 stále nedošlo, NDS uvádza, že to bude čoskoro


Foto: K otvoreniu diaľničného privádzača s novým úsekom D1 stále nedošlo, NDS uvádza, že to bude čoskoro

Novovybudovaný úsek diaľnice D1 Hričovské Podhradie - Lietavská Lúčka mal byť spoločne s privádzačom otvorený koncom minulého roka, krátko po vianočných sviatkoch. Pôvodný termín sa však presunul, pričom na sociálnych sieťach sa medzi motoristami v diskusiách hovorilo o termíne 19. januára 2021.

Ani v tento deň sa však motoristická verejnosť nedočkala sprejazdnenia úseku a presný termín zostal naďalej neznámy. S otázkami na dôvody omeškania resp. presunu plánovaného odovzdania nových ciest do užívania sme sa obrátili priamo na Národnú diaľničnú spoločnosť. Tá sa však do dnešného dňa nevyjadrila.

V uplynulých dňoch zaregistrovali vodiči výkon prác v oblasti napojenia privádzača na Rajeckej ceste. Na odbočení smerom do mestskej časti Bytčica došlo k úprave vodorovného dopravného značenia, pričom z jedného jazdného pruhu vznikli dva. Tie po novom umožňujú plynulý prejazd smerom na Prievidzu v jednom pruhu a odbočenie na sídlisko Solinky v druhom.

Stavebné práce aj naďalej prebiehajú v oblasti križovatky diaľnic D1 a D3 v Hričovskom Podhradí. Tu sa pracuje na realizácii dvojitého odbočenia diaľnice D3 na diaľnicu D1 v smere na Bratislavu. Zmena bola vyvolaná požiadavkou Ministerstva vnútra SR, Prezídia PZ, Odboru dopravnej polície.


Na viacerých miestach v Žiline a okolí pribudli pri ceste nové informačné vozíky s digitálnou tabuľou, ktoré by mali vodičov informovať o aktuálnej premávke a prejazdnosti úsekov diaľnic D1 a D3. Jeden takýto vozík sa nachádza na Košickej ulici, druhý na Rajeckej ceste a tretí pred križovatkou D1 a D3 za Bytčou.

Informačný vozík s displejom na Košickej ulici v Žiline

O ďalších vozíkoch informovali motoristi aj na vjazde do Žiliny smerom od Kysuckého Nového Mesta či pod Strečnom. Do prevádzky budú pravdepodobne uvedené spolu s privádzačom a novou diaľnicou.

Národná diaľničná spoločnosť sa najnovšie vyjadrila na sociálnej sieti, že k otvoreniu novovybudovaných úsekov diaľnice a privádzača dôjde už čoskoro, pričom termín bude upresnený. Odovzdanie do užívania má byť spojené s prekvapením.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu