S testovaním začali aj v Kia Motors pri Žiline, za prvý deň stihli otestovať 1200 zamestnancov


Foto: S testovaním začali aj v Kia Motors pri Žiline, za prvý deň stihli otestovať 1200 zamestnancov Foto: Kia Motors Slovakia

Počas najbližších dní pretestuje svojich zamestnancov aj fabrika Kia Motors Slovakia pri Žiline, možnosť nechať si odobrať vzorku a následne vyhodnotiť antigénovým testom ponúka automobilka aj zamestnancom dodávateľských spoločností, ktorí pôsobia priamo v priestoroch výrobného závodu.

Testy poskytol štát, odbery prebiehajú v šiestich vyhradených odberných miestach, priamo vo výrobných halách počas rannej a poobednej zmeny. Možnosť otestovať sa v závode tak v priebehu 21. – 22. januára a 25. – 26. januára mať približne 6 000 ľudí. Personálne je testovanie zabezpečené odborným zdravotníckym personálom spolu s dobrovoľníkmi z radov zamestnancov.

„Za dopoludnie prvého dňa sme po otestovaní vyše 1200 zamestnancov zachytili štyri pozitívne prípady, čo znamená mieru pozitivity 0,3 %,“ povedal hovorca spoločnosti Kia Slovakia Ján Žgravčák. V závode dodržiavajú prísne bezpečnostné opatrenia už takmer rok, na začiatku nástupu epidémia musela prejsť na dvojzmennú prevádzku.

Podľa hovorcu sa vírus šíri v priestoroch haly minimálne: „Veríme, že dôsledne dodržiavané preventívne opatrenia, ktoré sme zaviedli na konci februára 2020, spolu so zodpovedným prístupom zamestnancov, prinášajú ovocie a v priestoroch závodu Kia Slovakia sa vírus nešíri, resp. šíri len veľmi málo.“


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Kia Motors Slovakia