Objednávanie na antigénové testovanie v Žiline opäť funguje, všetky miesta sú obsadené


Foto:  Objednávanie na antigénové testovanie v Žiline opäť funguje, všetky miesta sú obsadené Foto: Mesto Žilina

AKTUALIZÁCIA 14:35 Všetky kapacity v dvoch mobilných odberových miestach s možnosťou objednania sú v Žiline obsadené

Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) dnes krátko pred pol druhou hodinou poobede informovalo, že systém pre objednávanie sa na antigénové testovanie opätovne funguje. V Žiline je možné objednať sa na dve odberné miesta vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Žilina.

V oboch sú k 14:00 posledné voľné termíny, už len v dňoch 25. a 26. januára 2021 (pondelok a utorok). Dôvodom výpadku bol masívny záujem o testovanie, ktoré vyvolalo ohlásenie sprísnenia opatrení na tlačovej konferencii v nedeľu večer,

„Počas tlačovej konferencie, kedy bola informácia o skríningovom testovaní prostredníctvom mobilných odberových miest oznámená, zaregistrovalo Národné centrum zdravotníckych informácií v priebehu 15 minút takmer pol milióna požiadaviek na testovanie antigénovými aj PCR testami, čo je niekoľkonásobné prevýšenie dennej kapacity, na ktorú je objednávkový systém Moje ezdravie v štandardnom režime nastavený,“ komentovalo NCZI výpadok.


Požiadať o vyšetrenie môžete na tomto odkaze - www.korona.gov.sk

Okrem mobilných odberových miest v žilinskej fakultnej nemocnici funguje aj miesto pre antigénové testovanie v sídle regionálnej pobočky Slovenského Červeného kríža na ulici Moyzesova, otestujú vás aj v priestoroch 5. pluku špeciálneho určenia v Závodí na Rajeckej ceste.

Test vykonaný od dnešného dňa s negatívnym výsledkom bude platiť pre potreby preukázania sa počas sprísneného lockdownu, ku ktorému dôjde od 27. januára 2021. Bez neho nebude možný presun do prírody za cieľom rekreácie či cesta do práce.

Ďalšie mobilné odberové miesta pre testovanie plánuje mesto Žilina pridať, predbežne by malo ísť o testovanie počas víkendu. Dnes zasadá ústredný krízový štáb mesta.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu