Všetky plánované odstávky elektriny v termíne do 24. januára budú zrušené


Foto: Všetky plánované odstávky elektriny v termíne do 24. januára budú zrušené Foto: Stredoslovenská distribučná, a.s.

Distribútor elektrickej energie v Žilinskom kraji zareagoval na nariadenie vlády a rozhodol sa, že odberateľom nebude komplikovať už teraz náročnú situáciu. Plánované odstávky elektriny na najbližšie dva týždne tak budú stornované.

Stredoslovenská distribučná (SSD) každoročne prispôsobuje svoje aktivity počas vianočného obdobia, aby neobmedzovala obyvateľov odstávkami. Do normálneho režimu nabiehajú energetici zvyčajne až od sviatku Troch kráľov. Tento rok sa ale prispôsobujú výnimočnej situácii v súvislosti s pandémiou a prijatými opatreniami.

„Všetky plánované práce, ktoré by mali za následok obmedzenie distribúcie elektriny, stornovali až do 24. januára, kedy by mal skončiť zákaz vychádzania. Distribučná spoločnosť pristúpila k tomuto kroku najmä s ohľadom na obyvateľov, ktorí sú nútení zdržiavať sa prevažne doma,“ uviedol hovorca SSD Miroslav Gejdoš.

Pokiaľ by naplánované odstávky nezrušili, výrazne by sa skomplikovalo nielen dištančné vyučovanie žiakov, ale aj možnosti zamestnancov pracujúcich z domu formou home office. Distribútor teraz odberateľov s predstihom informuje o ich zrušení.


„Výnimkou bude len niekoľko ojedinelých prác, kedy budeme nútení prerušiť dodávku elektriny v nevyhnutnom rozsahu jednak kvôli bezpečnosti distribučnej sústavy, ale aj pre to, aby sme predišli vážnym ekonomickým škodám,“ vysvetlil Radomír Rajčáni, riaditeľ divízie prevádzka a údržba energetických zariadení SSD.

Aj napriek útlmu niektorých činností zostávajú energetici v maximálnom nasadení. Poruchy budú odstraňovať v štandardnom režime, ale za prísnych bezpečnostných opatrení.

„Našou prioritou je udržať distribúciu elektriny v neobmedzenej prevádzke. Preto musíme dbať na zdravie našich pracovníkov v najvyššej možnej miere,“ dodal Radomír Rajčáni.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Stredoslovenská distribučná, a.s.