V uplynulom týždni odhalili policajti opitého traktoristu aj 20-ročného vodiča z Kysúc


Foto: V uplynulom týždni odhalili policajti opitého traktoristu aj 20-ročného vodiča z Kysúc

Polícia v Žilinskom kraji pokračovala v kontrole vodičov aj počas prvého týždňa nového roka 2021. V uplynulom týždni zaevidovali hliadky na cestách celkom 28 opitých vodičov.

Z celkového počtu nafúkalo osem motoristov nad 1 promile, piati vodiči motorových vozidiel spôsobili pod vplyvom alkoholu dopravné nehody. Kontrolám sa nevyhli ani nemotoroví účastníci, pozitívnu skúšku malo 11 cyklistov.

Všetci nezodpovední motoristi teraz čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Polícia upozorňuje, že vodičovi jazdiacemu pod vplyvom alkoholu môže zaistiť vozidlo a navrhnúť jeho prepadnutie. Takýchto prípadov už evidujeme v Žilinskom kraji viacero.

Odhalili opitého traktoristu aj 20-ročného mladíka

Policajná hliadka zastavila v piatok 8. januára 2021 v poobedňajších hodinách v obci Chlebnice (okres Dolný Kubín) vodiča traktora značky ZETOR. Muž vo veku 44 rokov sa podrobil dychovej skúške s výsledkom 0,59 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,23 promile.


V nedeľu 10. januára 2021 vo večerných hodinách zastavila a kontrolovala policajná  hliadka v Kysuckom Novom Meste vodiča vozidla značky Opel Vectra.  Pri kontrole bola u 20-ročného muža vykonaná dychová skúška s výsledkom 0,67 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,40 promile.

Polícia upozorňuje, že alkohol za volant nepatrí

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že sa dopustia priestupku alebo trestného činu, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd zavinených práve pod vplyvom alkoholu bývajú v mnohých prípadoch tragické.

Zároveň žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na cestách.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina