Dodržiavanie zákazu vychádzania kontroluje aj mestská polícia, počas víkendu zistila 23 porušení


Foto: Dodržiavanie zákazu vychádzania kontroluje aj mestská polícia, počas víkendu zistila 23 porušení

Na Slovensku platí od 1. januára 2021 - 05:00 hod. prísny zákaz vychádzania. Zatvorené sú takmer všetky prevádzky s výnimkou potravín, drogérií, lekární, pôšt či čerpacích staníc a reštaurácie fungujú len v režime výdaja stravy cez okienko či formou dovozu.

Podľa rozhodnutia vlády, ktoré bolo prijaté 31. decembra 2020, sú aktuálne opatrenia platné do 24. januára do polnoci. Dodržiavanie zákazu vychádzania kontrolujú v Žiline nielen príslušníci štátnej polície ale aj mestská polícia.

Na hraniciach okresov je možné stretnúť hliadky, ktoré zisťujú od motoristov účel cesty. Na území mesta Žilina sa pohybujú príslušníci mestskej polície, ktorí kontrolujú dodržiavanie platných nariadení nielen v prípade zatvorených prevádzok ale aj u obyvateľov.


Žilinská mestská polícia opakovane vyzýva na rešpektovanie opatrení

„Počas uplynulého víkendu zistila 23 porušení nariadení. V prevažnej miere išlo o zákaz vychádzania, neprekrytie horných dýchacích ciest a zakázanú konzumáciu jedla v blízkosti prevádzok,“ spresňuje MP Žilina na sociálnej sieti.

Za nedodržanie povinností boli uložené blokové pokuty, prípadne bola dokumentácia postúpená Regionálnemu úradu verejného zdravotníctva v Žiline na ďalšie riešenie.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestská polícia Žilina