Horskí záchranári v nedeľu pomáhali 24-ročnej turistke, ktorá si v Nových dierach poranila nohu


Foto: Horskí záchranári v nedeľu pomáhali 24-ročnej turistke, ktorá si v Nových dierach poranila nohu Foto: Horská záchranná služba

V nedeľu 10. januára 2021 v popoludňajších hodinách prijala Horská záchranná služba (HZS) z Malej Fatry žiadosť o pomoc pre 24-ročnú Slovenku. Tá sa počas túry v Nových dierach pošmykla a spadla na žlto značenom turistickom chodníku z Podžiaru, pričom si poranila koleno.

„Turistka následne nebola schopná samostatne pokračovať. Zranenej žene odišli na pomoc piati záchranári HZS z Oblastného strediska Malá Fatra, ktorí jej na mieste udalosti poskytli neodkladnú zdravotnú starostlivosť,“ spresňujú horskí záchranári na sociálnej sieti.

Záchranári po ošetrení a fixácii končatiny transportovali zranenú ženu na nosidlách k svojmu vozidlu na Podžiari. Následne ju prepravili k domu Horskej záchrannej služby v obci Štefanová, kde bola odovzdaná do starostlivosti posádke rýchlej zdravotnej pomoci (RZP). Privolaná záchranka ženu previezla do žilinskej nemocnice.


Počas víkendu išlo o druhý zásah horských záchranárov v Malej Fatre. K prvému prípadu boli privolaní v sobotu skupinou slovenských turistov, ktorí natrafili na ležiaceho vyčerpaného a dezorientovaného muža, ktorý nebol schopný samostatného postupu. Ten však odmietal pomoc a prevoz do nemocnice.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Horská záchranná služba