Vlakové spoje na trase Košice – Žilina – Bratislava budú aj po 10. januári bez reštauračného vozňa


Foto: Vlakové spoje na trase Košice – Žilina – Bratislava budú aj po 10. januári bez reštauračného vozňa Foto: ilustračné - ZSSK

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) pristupuje k ďalšej optimalizácii dopravy, ktorá súvisí s protipandemickými opatreniami za cieľom zníženia mobility obyvateľstva. Na obdobie do konca februára ruší niekoľko regionálnych rýchlikov na východe. 

V Žilinskom kraji sú zatiaľ spojenia bez ohlásených zmien. Cestujúci však musia naďalej počítať s absenciou reštauračných vozňov. Tie tesne pred vianočnými sviatkami nahradili mobilbary, ktoré sa nachádzajú v druhom vozni. Po zmene už nebude možné zakúpiť občerstvenie ani v mobilbare.

„Ani po dátume 10. januára 2021 ZSSK nezaradí reštauračné vozne na trase Košice – Žilina – Bratislava hl. st. vo vlakoch R 6xx (tzv. šesťstovkové rýchliky) a vo vlakoch 700, 702, 704, 717, 719, 764, 767, 17764, 1763. S postupným opätovným nasadením týchto vozňov počítame od 24. 1. 2021,“ informoval hovorca ZSSK Tomáš Kováč. 


V najbližších týždňoch vo vlaku nezakúpia cestujúci žiadne jedlo ani pitie: „Preto cestujúcich prosíme o pochopenie a o to, aby si podľa vlastných možností na dlhšiu cestu zabezpečili aj občerstvenie,“ dodal Kováč.

Po zmene grafikonu dňa 13. decembra 2020 klesla kilometrická vzdialenosť medzi Žilinou a Bratislavou o dva kilometre na 201, čas dopravy sa skrátil o tri minúty. V závere minulého roka zároveň začali jazdiť nové elektrické dvojpodlažné jednotky PANTER. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu