Na konci roka odhalili policajti 12 opitých vodičov, 34-ročná Lucia nafúkala cez dve promile


Foto: Na konci roka odhalili policajti 12 opitých vodičov, 34-ročná Lucia nafúkala cez dve promile

Polícia v Žilinskom kraji pokračovala v dohľade nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky aj v poslednom týždni roka 2020. Príslušníci zaevidovali počas služby na cestách v kraji celkom 12 podgurážených vodičov.

Z celkového počtu vodičov motorových vozidiel dvaja nafúkali nad 1 promile, u ďalších piatich bolo zistené požitie alkoholických nápojov do 1 promile a traja spôsobili pod vplyvom alkoholu dopravné nehody.

Kontrolám sa nevyhli ani nemotoroví účastníci cestnej premávky, policajti tentokrát namerali pozitívnu dychovú skúšku dvom cyklistom. Spomedzi všetkých prípadov informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline o dvoch najvážnejších.


V sobotu 2. januára 2021 v skorých ranných hodinách zastavila policajná hliadka v Liptovskom Mikuláši vodiča vozidla značky Peugeot 208. Muž vo veku 23-rokov vykonal dychovú skúšku s výsledkom 0,70 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,46 promile.

V ten istý deň v poobedňajších hodinách zastavila policajná  hliadka v Čadci vodičku vozidla značky Volkswagen Passat.  Pri kontrole u 34-ročnej ženy zistili policajti pozitívnu dychovú skúšku s hodnotou 0,99 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,06 promile.

Všetci odhalení vodiči jazdiaci pod vplyvom alkoholu teraz čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Polícia upozorňuje, že nezodpovedným motoristom môže zaistiť vozidlá a navrhnúť ich prepadnutie. V Žilinskom kraji už evidujeme viacero takýchto prípadov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina