39-ročný Alojz z obce Jablonové, po ktorom pátrala polícia, bol obvinený z pokusu o vraždu


Foto: 39-ročný Alojz z obce Jablonové, po ktorom pátrala polícia, bol obvinený z pokusu o vraždu Foto: ilustračné

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline vyhlásilo v stredu 30. decembra 2020 pátranie po 39-ročnom mužovi z obce Jablonové (okres Bytča). Pátranie prebehalo z dôvodu, že bol podozrivý zo spáchania závažného násilného trestného činu a mohol byť ozbrojený.

Polícii sa napokon hľadaného Alojza podarilo vypátrať a zadržať v sobotu 2. januára 2021. Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline ho obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu.

„Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že obvinený muž mal minulý týždeň v pondelok v skorých ranných hodinách v katastri obce Jablonové (okres Bytča), napadnúť nožom svoju 20 ročnú priateľku. Opakovane ju mal nožom bodnúť do zadnej steny hrudníka, do oblasti pohrudnicovej dutiny s nutnosťou drenáže a nohy,“ uviedla Gabriela Kremeňová zo žilinskej polície.


Pri útoku utrpela žena zranenia, ktorým bolo bezprostredne ohrozené jej zdravie a život. Policajný vyšetrovateľ na obvineného muža spracoval podnet na návrh na jeho väzobné stíhanie. Prokurátor súdu tento návrh predložil a súd ho akceptoval.

Obvinený 39-ročný Alojz bude stíhaný väzobne. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina