V Žiline namerali najteplejší 3. január v histórii meraní, teplota vystúpila na viac ako 9 stupňov


Foto: V Žiline namerali najteplejší 3. január v histórii meraní, teplota vystúpila na viac ako 9 stupňov Foto: ilustračné - pixabay

Nedeľa tretieho januára 2021 bola z teplotného hľadiska rekordná, na stanici v sieti METAR namerali meteorológovia až 9,1 °C. Aj keď celkový januárový rekord je +14,7 °C z 8. januára roku 1994, jedná sa o najteplejší tretí deň nového roku v histórii meraní:

„Pre letisko v Žiline drží januárový rekord 8. január roku 1994, kedy tam teplota vystúpila až na +14,7 °C. Ide ale o najteplejší 3. január v histórii pozorovaní, keďže doterajší rekord držal 3. január 1984, kedy tam bolo +8,0 °C,“ informuje portál imeteo.sk. Rovnakú teplotu namerali v Hurbanove.

Teplé počasie by malo skončiť už dnes a na územie Slovenska sa vráti sneh. Do piatku by malo na územiach od stredných polôh napadnúť medzi 5 až 20 centimetrami snehu: 

„Najviac snehu sa očakáva na Orave, na Spiši a na severovýchode Slovenska, kde do piatka môže napadnúť aj viac ako 20 centimetrov. Na naše územie sa tak zrejme vráti pravé zimné počasie, ktoré zasiahne aj tie nižšie položené oblasti,“ spresňuje imeteo.sk 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu