Minulý rok ošetrili počas Silvestra na urgentnom príjme v Žiline viac než 100 pacientov


Foto: Minulý rok ošetrili počas Silvestra na urgentnom príjme v Žiline viac než 100 pacientov Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline

Obdobie na prelome rokov býva pre záchranárov a zdravotníkov vždy náročné. Pacienti, ktorí prichádzajú na urgentný príjem, zostávajú často hospitalizovaní, prípadne si ich zdravotný stav vyžaduje operáciu, šitie či podanie infúzií. Kolektív zdravotníkov a záchranárov žilinskej nemocnice verí, že situácia bude tento rok iná.

„Doprajme tento rok našim zdravotníkom aspoň v rámci týchto dní menej úrazov a problémov, ktorými môžeme predísť zodpovedným správaním alebo triezvym vyhodnotením situácie (nie, červené hrdielko dospelého muža vážne nie je dôvod na návštevu urgentného príjmu,“ uvádza nemocnica na sociálnej sieti.

Počas minuloročného Silvestra a Nového roka zažili na úrazovej ambulancii v Žiline skutočne rušnú noc. Zdravotníci ošetrili za 24 hodín viac než 100 pacientov. Ošetrenie potrebovali nielen osoby po nesprávnej manipulácii s pyrotechnikou ale napríklad aj žena, ktorej spadla na hlavu dýka uchytená na stene nad gaučom.


„Nápor pacientov zaznamenali aj v internej či chirurgickej ambulancii, odkiaľ mnoho ľudí neodišlo domov, ale, bohužiaľ, prvé dni nového roka strávili hospitalizáciou v nemocnici. Opití pacienti veľakrát spôsobia zranenia aj nášmu personálu, ktorý sa napriek všetkému snaží pomôcť,“ spresňuje FNsP žilina.

Kolektív zdravotníkov a záchranárov dúfa, že tento rok nebude potrebovať pomoc tak veľký počet pacientov ako tomu bolo naposledy.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline