Vianočný trolejbus bude v Žiline premávať ešte týždeň, podporte ho v medzinárodnej súťaži


Foto: Vianočný trolejbus bude v Žiline premávať ešte týždeň, podporte ho v medzinárodnej súťaži Foto: Dopravný podnik mesta Žiliny

V krajskom meste Žilina je každoročnou tradíciou, že počas decembra premáva na cestách vianočne vyzdobený trolejbus. Ten jazdí postupne na všetkých trolejbusových linkách a premáva tak po všetkých sídliskách a centre mesta.

Cestujúci si vďaka tomuto špeciálnemu vozidlu, ktoré má Dopravný podnik mesta Žiliny, môžu vychutnať príjemnú atmosféru vianočného obdobia už deviaty rok. Trolejbus typu ŠKODA 30 Tr SOR má vyzdobený exteriér aj interiér.

Vianočný trolejbus bude premávať do 6. januára

„Podľa najrozšírenejšej tradície sa vianočná výzdoba skladá a upratuje na sviatok Zjavenia Pána - Troch kráľov. Rešpektujúc túto tradíciu pripájame rozpis jázd vianočného trolejbusu v novom roku pre všetkých, ktorí si ešte chcú spríjemniť cestovanie nevšednou atmosférou sviatočne vyzdobeného vozidla,“ informuje Dopravný podnik mesta Žiliny.


Vianočný trolejbus na linkách MHD:

  • 1.1.2020 - linka č. 5
  • 2.1.2020 - linky č. 3, 4, 5 a 14
  • 3.1.2020 - linka č. 5
  • 4.1.2020 - linky č. 6, 7 a 16
  • 5.1.2020 - linky č. 6, 7 a 16
  • 6.1.2020 - linka č. 3

Ak sa vám žilinský vianočný trolejbus páči, môžete ho podporiť hlasovaním v medzinárodnej súťaži na stránke http://www.spvd.cz/. Do súťaže sa zapojilo viacero krajín, prezrieť si tak môžete aj vianočné trolejbusy z Česka, Poľska, Maďarska, Ukrajiny či Ruska.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Dopravný podnik mesta Žiliny