Prvú vakcínu proti koronavírusu dostanú v Žiline významní dlhoroční zdravotníci nemocnice


Foto: Prvú vakcínu proti koronavírusu dostanú v Žiline významní dlhoroční zdravotníci nemocnice Foto: ilustračné / pixabay.com

Na Slovensku prebehlo počas uplynulého víkendu prvé očkovanie novou vakcínou proti koronavírusu. V sobotu 26. decembra bol ako prvý zaočkovaný lekár, vedec a odborník na tropickú medicínu Vladimír Krčméry. Očkovaciu látku po ňom dostali viacerí ministri, hlavný hygienik aj prezidentka Zuzana Čaputová.

Od víkendu prebiehalo očkovanie zatiaľ v štyroch nemocniciach - v Bratislave, Nitre, Banskej Bystrici a Košiciach. Vakcína sa podáva v dvoch dávkach do ramena, pričom odstup medzi prvým a druhým podaním je 21 dní.

V utorok 5. januára 2021 v ranných hodinách odštartuje očkovanie už aj v krajskom meste Žilina. Začiatok vakcinácie proti SARS-CoV-2 vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Žilina bude prebiehať v priestoroch novovytvoreného vakcinačného centra v hlavnej budove polikliniky FNsP Žilina na 1. poschodí.

„Prvými zaočkovanými proti SARS-CoV-2 v rámci Žiliny budú významní dlhoroční zdravotníci žilinskej nemocnice patriaci zároveň do rizikovej skupiny, ktorých predstavíme priamo v utorok. Následne budeme pokračovať v očkovaní zdravotníkov v prvej línii, zdravotníkov nad 65 rokov a ďalších v súlade s Národnou stratégiou očkovania proti ochoreniu COVID-19 v podmienkach Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky,“ doplnila hovorkyňa nemocnice Lenka Záteková.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: FNsP Žilina