Žilina nebude mať novoročný ohňostroj ani oslavy, v uliciach bude zvýšený počet policajtov


Foto: Žilina nebude mať novoročný ohňostroj ani oslavy, v uliciach bude zvýšený počet policajtov

Mesto Žilina nebude počas dnešného a a zajtrajšieho dňa organizovať novoročný ohňostroj ani iné novoročné oslavy. Dôvodom sú aktuálne preventívne opatrenia spojené so zákazom vychádzania a pri takýchto podujatiach dochádza ku zvýšenej koncentrácii osôb a teda aj k zvýšenému riziku šírenia ochorenia nového koronavírusu.

Mestská polícia Žilina prijme počas silvestrovskej noci bezpečnostné opatrenia vo forme zvýšeného dohľadu, ktorého cieľom bude zabezpečenie verejného poriadku a ochrana majetku pred potenciálnym vznikom požiarov v súvislosti s používaním zábavnej pyrotechniky. Kontrola sa bude zameriavať aj na dodržiavanie platných protiepidemiologických opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR,“ uviedol hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

Monitorované budú nielen verejné priestranstvá a miesta s potenciálnym pohybom stretávajúcich sa skupín ľudí, ale aj dodržiavanie obmedzení prevádzok. V prípade porušenia budú hliadky postupovať v zmysle platných právnych predpisov.


Samospráva odporúča obyvateľom a návštevníkom krajského mesta, aby dali prednosť oslavám a privítaniu nového roka vo svojich domovoch, len so svojimi najbližšími. Je to prejav vlastnej zodpovednosti a tiež ohľaduplnosti a solidarity voči nemocniciam a zdravotníkom, ktorí aj teraz v ťažkých podmienkach zachraňujú životy chorých.

„Kapacitu nemocníc nie je možné “nafúknuť” a energia zdravotníkov ma tiež svoje limity. Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline aktuálne zápasí s personálnymi problémami a zároveň s ďalšou vlnou prudkého nárastu pacientov v COVID pavilónoch. Rovnakú situáciu hlásia viaceré nemocnice na celom Slovensku. Prosíme všetkých, aby na to ani pri organizácii novoročných osláv nezabúdali a správali sa zodpovedne,“ dodal hovorca.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Žilina