Počas vianočných sviatkov odhalili policajti 21 opitých vodičov, ich vozidlá môžu nechať prepadnúť


Foto: Počas vianočných sviatkov odhalili policajti 21 opitých vodičov, ich vozidlá môžu nechať prepadnúť Foto: ilustračné

Aj počas uplynulého 52. týždňa roka 2020 venovala polícia v Žilinskom kraji pozornosť dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky. Hliadky počas služby odhalili na cestách celkom 21 opitých vodičov.

Z uvedeného počtu vodičov motorových vozidiel až desiati nafúkali hodnotu nad 1 promile, ďalší piati mali výsledok dychovej skúšky do 1 promile a šiesti spôsobili pod vplyvom alkoholu dopravné nehody. 

Okres Liptovský Mikuláš

V stredu 23. decembra v skorých ranných hodinách zastavila policajná hliadka v Liptovskom Mikuláši vodiča motorového vozidla Škoda Octavia. Pri kontrole bola u 38-ročného muža vykonaná dychová skúška s výsledkom 1,03 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,15 promile. 

O tri dni neskôr, v sobotu 26. decembra vo večerných hodinách, zastavila policajná hliadka v obci Liptovská Sielnica vodiča motorového vozidla Volkswagen Sharan. Počas kontroly nafúkal 49-ročný muž hodnotu 0,66 mg/l, čo je v prepočte 1,38 promile.


Okres Tvrdošín

V nedeľu 27. decembra vo večerných hodinách zastavila policajná hliadka v mestskej časti Tvrdošín - Krásna Hôrka 44-ročného vodiča vozidla Škoda Octavia, ktorý vykonal dychovú skúšku s výsledkom 0,93 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,94 promile.

Všetci vodiči teraz čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Polícia upozorňuje, že v podobných prípadoch môže zaistiť vozidlo, na ktorom jazdí opitý vodič a navrhnúť jeho prepadnutie v prospech štátu.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina