Závod Kia pri Žiline odstaví od zajtra výrobu na 2 týždne, počas nich zvýšia úroveň automatizácie


Foto: Závod Kia pri Žiline odstaví od zajtra výrobu na 2 týždne, počas nich zvýšia úroveň automatizácie Foto: Kia Motors Slovakia

Závod juhokórejskej automobilky Kia Motors Slovakia v Tepličke nad Váhom od zajtrajšieho dňa odstaví výrobu, dôvodom je plánovaná celozávodná dovolenka. Výrobné linky, z ktorých schádzajú modely Kia Sportage a Ceed, budú na prelome roka odstavené a produkcia odštartuje v pondelok 4. januára 2021 rannou zmenou o 6:00 hodine.

Počas odstávky sú naplánované investície a modifikácie vo viacerých výrobných halách. Zároveň budú vykonané práce súvisiace s údržbou, kontrolou a modifikáciou výrobných zariadení ako aj ďalšej techniky, ktoré nie je možné realizovať počas prebiehajúceho výrobného procesu.

V areáli závodu bude aj napriek celozávodnej dovolenke čulý pracovný ruch práve vďaka práci zamestnancov z oddelenia údržby ako aj viacerých dodávateľských organizácii. 

„Počas pravidelnej zimnej odstávky plánujeme zvýšiť automatizáciu na lakovni ako aj upraviť linky na zvarovni. Hlavným cieľom investícii je zvyšovanie našej konkurencieschopnosti, modernizácia výrobného procesu, znižovanie nákladov a zvyšovanie efektivity výroby,“ doplnil Ján Žgravčák, hovorca spoločnosti Kia Motors Slovakia. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Kia Motors Slovakia