Na Varšavskej dnes odovzdali stavenisko, za osem mesiacov tu má vyrásť multifunkčný športový areál


Foto: Na Varšavskej dnes odovzdali stavenisko, za osem mesiacov tu má vyrásť multifunkčný športový areál
Galéria: 20 fotiek
Foto: Žilinský samosprávny kraj

Od schválenia zámeru na výstavbu športového areálu na Varšavskej ceste v Žiline krajským zastupiteľstvom uplynulo už niekoľko rokov, dnes bolo slávnostne odovzdané stavenisko vysúťaženému zhotoviteľovi. Do ôsmich mesiacov by tu mal realizovať prvú etapu. Jej súčasťou bude 280-metrový atletický ovál so štyrmi dráhami a ihrisko. 

Hracia plocha existujúceho trávnatého ihriska bude rozšírená na 76 x 38 metrov, výhodou je, že celý priestor vrátane atletickej dráhy bude umelo osvetlený prostredníctvom štyroch stožiarov. Časti areálu sa budú dať nasvietiť aj jednotlivo a po častiach. 

Areál na Gymnáziu Varšavská slúži nielen na výučbu telesnej a športovej výchovy žiakov osemročnej školy, využívajú ho aj športové organizácie, centrum voľného času či verejnosť. Po dokončení renovácie pribudnú postupne aj doplnkové konštrukcie ako napríklad tribúna pre 150 sediacich návštevníkov, stojany na bicykle alebo spevnené plochy s parkoviskom pre 14 motorových vozidiel. 

„Vzhľadom na rozsah revitalizácie i výšku investovaných finančných prostriedkov bude tento nový športový areál jedinečným, bezpečným a moderným areálom, ktorý ocení nielen 470 súčasných študentov nášho gymnázia, ale i všetky ďalšie generácie, tiež trénujúci športovci – či už sú to atléti, futbalisti,  americkí futbalisti, ragbisti, príležitostní nadšenci či rodiny s deťmi, ktoré privítajú možnosť bezpečných pohybových aktivít a hier,” uviedla riaditeľka gymnázia Jana Zrníková. 


Z pohľadu regiónu ide o druhé výrazné športovisko, ktoré vzniká na škole a bude slúžiť aj mimo potreby žiakov počas vyučovania. Tento rok bola zavŕšená prvá etapa atletického štadiónu pri Spojenej škole v Martine. 

„V našom krajskom meste doposiaľ chýbalo takto vybavené moderné športovisko. Som rada, že po náročných a dlhých prípravách sme dokázali vyriešiť všetky výzvy a aj napriek výrazným obmedzeniam a výpadkom, ktoré nám priniesli dopady koronakrízy, sa nám podarilo v rozpočte vyčleniť financie potrebné na rozbeh nového športového areálu,“ uviedla županka Erika Jurinová. 

Predpokladané náklady práce podľa sú viac ako 360-tisíc eur. Na revitalizáciu čaká ďalší areál v Žiline, konkrétne pri Gymnáziu Hlinská. V tomto prípade ale bola príprava pozastavená pre chýbajúce peniaze. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu