Uplynulý týždeň na cestách - až 28 podnapitých cyklistov


Foto: Uplynulý týždeň na cestách - až 28 podnapitých cyklistov

Uplynulý posledný aprílový týždeň priniesol na cestách v Žilinskom kraji viac podgurážených cyklistov. Z kontrolovaného počtu zistila polícia požitie alkoholických nápojov až u 28 účastníkov cestnej premávky na bicykli. Policajti sa však zamerali na všetkých účastníkov, nielen cyklistov.

43 vodičov požilo alkohol

Podľa zistení polície sa na cesty vydalo opäť niekoľko vodičov, ktorí si neváhali za volant sadnúť podgurážení alkoholickými nápojmi. Z kontrolovaných vodičov bolo celkom u 43 zistené požitie alkoholických nápojov. Z tohto počtu 11 vodičov nafúkalo nad 1 promile, u 3 vodičov bolo zistené požitie alkoholických nápojov pod 1 promile a 1 vodič sa vykonaniu dychovej skúšky odmietol podrobiť. Jeden z podgurážených vodičov zavinil dopravnú nehodu.

Prípady vodičov, ktorí nafúkali viac ako 1 promile

V piatok 1. mája popoludní viedla motorové vozidlo Mazda 121 po miestnej komunikácii I/12 v obci Skalité 35 ročná vodička. Počas jazdy vodičku zastavila hliadka polície a pri kontrole jej bolo namerané 0,99 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,06 promile.

V sobotu 2. mája pred polnocou policajná hliadka v obci Novoť zastavila 31 ročného motocyklistu, ktorý viedol motocykel PUCH bez evidenčného čísla. U motocyklistu bola vykonaná dychová skúška, pri ktorej mu bola nameraná hodnota 0,94 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,96 promile. 

V nedeľu 3. mája o polnoci zastavila policajná hliadka v meste Martin vodiča vozidla Škoda Felícia. 35 ročný vodič sa pri kontrole podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 0,88 mg/l alkoholu v dychu, čo j v prepočte 1,83 promile.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu