Vianočný koncert ZUŠ L. Árvaya v Žiline si môžete pozrieť už dnes virtuálne cez YouTube


Prihláste sa na odber Žilinak.sk na  

Na dnešný deň 10. decembra 2020 si môžete od 18:15 pozrieť Vianočný pozdrav zo ZUŠ L. Árvaya, koncert odvysiela umelecká škola ako vďaku všetkým za spoluprácu v tomto roku - pedagógom, rodičom, širokej verejnosti i zriaďovateľovi Mestu Žilina.

Celý koncert i prianie do nového roka z úst riaditeľky školy v závere je dôkazom toho, že i napriek neľahkej situácii počas dištančného vzdelávania sa im podarilo vytvoriť spoločnými silami “kúsok umenia” pre každého.   

Na koncerte sa predstavia žiaci ZUŠ L. Árvaya z hudobného odboru, literárno-dramatického odboru a jeho súčasťou budú aj ukážky prác žiakov výtvarného odboru. Nahrávky koncert vznikali ako v domácom prostredí, tak aj v priestoroch školy. Pochádzajú z obdobia dištančného vzdelávania, kedy pedagógovia učili a dodnes učia žiakov virtuálne. Koncert bude možné pozrieť aj po premiére na rovnako odkaze.

„Učenie je pre nás náročnejšie ako prezenčné, pretože prenosy, videá aj nahrávky sú nekvalitné, žiaci nedisponujú v rámci domácich podmienok kvalitnou alebo vôbec nejakou technikou - tablety, mobily či počítače. Väčšina rodičov chápe náročnosť situácie, včas uhradili i príspevky na náklady spojené so štúdiom, ktorých výšku určuje zriaďovateľ, ale v skupinovom vyučovaní napríklad tanečný odbor alebo výtvarný odbor, máme aj odhlásenia zo štúdia kvôli dištančnému vzdelávaniu,“ popísala aktuálnu situáciu riaditeľka školy Beáta Vörösová.  

Na Vianočnom koncerte sa podieľajú žiaci z rôznych odborov. Zdroj: ZUŠ L. Árvaya


Miesto: YouTube
Dátum: 10.12.2020 - 18:15



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu