NDS vyhlásila verejnú súťaž na zhotoviteľa diaľničného privádzača v Kysuckom Novom Meste


Foto: NDS vyhlásila verejnú súťaž na zhotoviteľa diaľničného privádzača v Kysuckom Novom Meste Foto: Národná diaľničná spoločnosť

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) vyhlásila verejnú súťaž na stavebnú realizáciu diaľnice D3 Žilina, Brodno - Kysucké Nové Mesto, privádzač. Hodnotiacim kritériom v tendri bude najnižšia navrhovaná cena za výstavbu. Predpokladaná hodnota zákazky je 19 miliónov eur.

„Privádzač odľahčí dopravu na súčasnej križovatke v Radoli. Presmerovanie tranzitu do priemyselnej zóny výrazne odľahčí mesto a obyvateľom Dolných Kysúc zvýši dostupnosť infraštruktúry. Výstavba privádzača v dĺžke 1,4 km by mala trvať dva roky,“ informujú diaľničiari na svojom webe.

Od nového privádzača sa očakáva ekonomický rozvoj, menej hluku a emisií

Diaľnica D3 Žilina, Brodno - Kysucké Nové Mesto, privádzač rieši prepojenie cesty prvej triedy I/11, budúcej diaľnice D3, cesty tretej triedy a miestnej komunikácie pri priemyselnom parku Kysucké Nové Mesto.

Privádzač pomôže logistike veľkých podnikov, prinesie menej hluku a emisií, zvýši plynulosť a bezpečnosť dopravy. Celá južná oblasť Kysuckého Nového Mesta sa prostredníctvom diaľničného privádzača napojí na európsku diaľničnú sieť.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Národná diaľničná spoločnosť