Policajti odhalili ďalších opitých vodičov, vysokú hodnotu nafúkali dvaja muži vo veku 20 a 23 rokov


Foto: Policajti odhalili ďalších opitých vodičov, vysokú hodnotu nafúkali dvaja muži vo veku 20 a 23 rokov Foto: ilustračné

Polícia v Žilinskom kraji odhalila počas uplynulého 49. týždňa tohto roka na cestách 22 opitých vodičov. Z tohto počtu až dvanásti nafúkali pri kontrole nad 1 promile, jeden sa dychovej skúške odmietol podrobiť a traja spôsobili pod vplyvom alkoholu dopravné nehody.

Policajným kontrolám sa nevyhli ani nemotoroví účastníci, tentokrát dvom cyklistom policajti namerali pozitívnu dychovú skúšku.

V piatok 4. decembra v nočných hodinách kontrolovala policajná hliadka na ceste I/11 v smere do Žiliny vodičku vozidla Ford Focus C-Max, ktorá pre poruchu auta zatavila pri autobusovej zástavke. Pri kontrole sa 31-ročná žena podrobila dychovej skúške, pri ktorej jej zistili 0,69 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,44 promile.


Na ďalší deň, v sobotu 5. decembra napoludnie, zastavili policajti na diaľnici D1 auto značky Ford S-Max, ktorého vodič svojou jazdou pútal pozornosť. Pri kontrole bola u 20-ročného muža vykonaná dychová skúška s výsledkom 0,61 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,27 promile.

Ďalšieho mladého opitého vodiča zastavila policajná hliadka v nedeľu 6. decembra po polnoci v obci Oščadnica (okres Čadca). 23-ročný vodič na aute značky Volkswagen Phaeton absolvoval dychovú skúšku s výsledkom 1,05 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 2,19 promile.

Všetci odhalení vodiči čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Polícia upozorňuje, že v takýchto prípadoch môže tiež zaistiť vozidlá a navrhnúť ich prepadnutie v prospech štátu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina