Žilinskí colníci našli pri kontrole auta na Kysuciach tabakové výrobky, kryštalické látky aj zbrane


Foto: Žilinskí colníci našli pri kontrole auta na Kysuciach tabakové výrobky, kryštalické látky aj zbrane Foto: Colný úrad Žilina

Žilinskí colníci zastavili koncom novembra na Kysuciach osobné auto, v ktorom posádka prepravovala tabakové výrobky, zbrane aj kryštalické látky. Jeden z dvojice mužov bol colníkom známy, pretože už v minulosti u neho našli omamné a psychotropné látky.

Vo vozidle sa okrem vodiča viezol aj 23-ročný spolujazdec. Colníci auto podrobili kontrole, pričom vo vnútorných priestoroch spozorovali balenia cigariet. Do práce zapojili služobného psa vycvičeného na vyhľadávanie tabakových výrobkov či omamných látok aj v hlbokých úkrytoch.

„Keď sa dostal do priestoru určeného pre spolujazdca, dal psovodovi znamenie, že zacítil podozrivý pach. Colníci preverili miesto a vo dverách vozidla našli digitálnu váhu a strelnú zbraň. Ďalšiu zbraň mal pri sebe aj vodič. Spolujazdec mal ešte zaujímavejší tovar,“ uviedla Božena Chríbiková, hovorkyňa Colného úradu Žilina.

Muž pri kontrole okrem noža predložil colníkom aj kovovú nádobu s priesvitnými vreckami naplnenými kryštalickou látkou podobajúcou sa pervitínu.

„Príslušníci finančnej správy z Colného úradu Žilina pre podozrenie, že ide o omamné a psychotropné látky privolali na miesto príslušníkov Policajného zboru SR a odovzdali im osoby aj odhalené veci. V podobnej situácii sa tento mladík už ocitol, keď ho pred pár mesiacmi hliadka colníkov prichytila s podobným tovarom,“ dodala hovorkyňa colníkov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Colný úrad Žilina