Darujte tradične žilinské: 10 tipov na darčeky od lokálnych firiem zo Žiliny


Foto: Darujte tradične žilinské: 10 tipov na darčeky od lokálnych firiem zo Žiliny

Čas vianočný sa neúprosne blíži a mnohí z nás ešte nemajú vybrané darčeky, ktorými potešia svoju rodinu, najbližších, priateľov alebo kolegov. Nájsť vhodný darček môže byť ťažký oriešok, no práve preto sme pre vás vybrali desať tipov na tradičné žilinské podniky.

Nájdete tu darčeky, ktoré nielen potešia obdarovaných, ale zároveň podporia lokálne podnikanie. V Žiline sa nachádza množstvo menších predajní, výrobcov a rodinných firiem, ktoré ponúkajú rôzne druhy zaujímavých produktov a služieb. Práve vďaka nim môžete ľahko vyriešiť otázku “Čo pod stromček?”. 

Čosi - ručné výrobky od rôznych výrobcov 

Čosi je malý obchodík s veľkou dušou. Za každou vecičkou, ktorú tu nájdete, totiž stojí skutočný človek - jeho či jej šikovné ruky, pozorné oči a kreatívna duša. Čosi ponúka ručne robené výrobky a tak dáva priestor lokálnym výrobcom zo Slovenska a Česka.

Nájdete tu naozaj z každého rošku trošku - od rúšok, multifunkčných šatiek, náušníc, doplnkov, vyšívaných šperkov, cez hračky, tašky, zástery až po pomalú módu (tzw. slow fashion oblečenie) či pískacie tričká. Svoju ponuku rozšírili o udržateľné produkty, ako motýliky a mašle z kravát, náušničky z kôstok či prírodné venčeky a sójové sviečky. Proste “čosi od kohosi”. Počas decembra máte skvelú možnosť získať zľavu na ďalší nákup v novom roku. Stačí, ak v obchodíku alebo na e-shope nakúpite nad 20 eur a zľavová poukážka je Vaša.

Obchodík nájdete na Štúrovej ulici od Smeru na Mariánske námestie, na www.cosihandmade.sk alebo na instagrame či facebooku @handmade.sk


Runo-Slovakia - špičkové produkty zo 100% ovčej vlny MERINO 

To, že vlnené výrobky sú prírodným termostatom, keďže v lete príjemne chladia a v zime zahrejú, vedeli už naši predkovia. Aj preto sú produkty z ovčej vlny veľmi populárnym darčekom.

Medzi najobľúbenejšie tipy na to, čím môžete obdarovať blízkych a kamarátov, patria napríklad papučky z ovčieho rúna či vlnené vesty. Potešíte ich určite aj peknou dekou alebo prikrývkou s rôznymi farebnými vzormi.

Kvalitné slovenské výrobky z ovčieho rúna ponúka tradičný obchod Runo-Slovakia. Môžete si ich prezrieť a najmä osobne vyskúšať priamo v predajni na Bottovej ulici č.3 v centre Žiliny, alebo objednať online prostredníctvom stránky www.runo-slovakia.sk. Nič však lepšie nenahradí osobnú skúsenosť, pri ktorej máte navyše možnosť výberu z viacerých farebných variantov. 


Gentlejam - prémiové džemy ocenené gastronomickou špičkou vo svete 

Máte vo svojom okolí ľudí, ktorí milujú dobré jedlo? Chcete im darovať niečo naozaj unikátne, gastronomické a dokonca vyrobené priamo v Žiline? V tom prípade odporúčame Gentlejam - džemy a omáčky, ktoré obsahujú prémiový alkohol.

Dokonalú chuť týchto produktov už niekoľkokrát ocenila gastronomická špička svetovými oceneniami a je na čase aby ste ju ochutnali aj vy. V portfóliu Gentlejam sa nachádza 16 unikátnych chutí - 10 džemov s alkoholom, 3 omáčky s alkoholom a 3 džemy bez alkoholu. 

Produkty s alkoholom pritom obsahujú od 1,4 – 12% čistého alkoholu a hodia sa geniálne k syrom, mäsám ale aj koláčikom… no vždy ako príloha. Pred pár dňami vypustil Gentlejam do sveta špeciálnu edíciu od TOP slovenských šéfkuchárov, ktorá obsahuje tri famózne džemy od troch šéfkuchárov. Chuť je naozaj dokonalá. Ozaj, aby sa nezabudlo, v ponuke majú aj prémiové darčekové balenia, vďaka ktorým vytvoríte dokonalý WAU efekt u obdarovaného.


Solárne a LPG štúdio Ergoline - opálenie aj omladenie pokožky masážami 

Solárne a LPG štúdio Ergoline je v Žiline známe už od roku 1999, za ten čas jeho služby využili tisícky klientov. Darovať na Vianoce tak môžete zamatové opálenie vďaka najnovším soláriám na Slovensku, ktoré sú k pokožke šetrné a poskytujú zákazníkom vysoký komfort s perfektným účinkom.

Dámy potešíte poukazmi na LPG ošetrenia, ktoré sú účinným riešením v boji s celulitídou. Nová patentovaná technológia je celosvetovým hitom v neinvazívnom zoštíhlení a omladení pokožky s rýchlymi a dlhodobými výsledkami.

Pomôžte svojim blízkym vytvarovať postavu nenáročnou, bezbolestnou a účinnou metódou, ktorá je vhodná pre dámy aj pánov. Poukazy dostanete osobne na ulici Dolný Val 37 (nad cukrárňou Delikana), na webovej stránke www.solariumergoline.sk či na Facebooku @SolariumZilina 


Justin Paukin - elegancia aj komfort pre každého muža 

Justin Paukin je žilinská značka, zameraná na pánske obleky, košele, formálne doplnky, či rôzne smartcasual kúsky s inovatívnym a jedinečným dizajnom. Zaujímavá je aj celková filozofia značky, ktorou sa snažia dosiahnuť kvalitné výrobky za nízke ceny.

Každý chlap, ktorý si potrpí na svojom vzhľade a rád prenáša formálnosť a eleganciu aj do bežných dní, určite ocení darček v tomto štýle. Máte možnosť vybrať ten správny vzor kravaty, motýliku, či manžetových gombíkov, obohatiť pánsky šatník o kvalitný kožený opasok alebo o príjemný a hrejivý pánsky sveter. Ak však preferujete praktickejšie darčeky, odporúčame siahnuť napríklad po neviditeľnom tričku pod košeľu, či po darčekovej poukážke.

Značku Justin Paukin môžete navštíviť v centre mesta Žiliny vo Farskej uličke. Taktiež môžete využiť e-shop www.justinpaukin.sk, kde si môžete vybrané kúsky objednať až priamo k vám domov. Mnoho inšpirácie a zaujímavých tipov nájdete aj na ich instagramovom profile www.instagram.com/justin_paukin


Autoškola PRO - obľúbená autoškola s novými metódami 

Aj učiť sa jazdiť môže byť pohodlné a záživné. Nový neštandardný typ autoškoly funguje v Žiline už tri roky a zameriava sa na výučbu budúcich vodičov inovatívnymi spôsobmi a metódami. Spomedzi bežných autoškôl tak nevyčnieva len svojimi vozidlami značky Audi, ale predovšetkým vzdelávaním v oblasti nepísaných pravidiel premávky či konkrétnymi situáciami z praxe a ich riešením.

Kolektív inštruktorov aj samotní majitelia žilinskej Autoškoly PRO dbajú na to, aby všetci žiaci skončili kurz ako uvedomelí vodiči. Vďaka tomu si v praxi hravo poradia aj v ťažkých situáciách a úspešne sa zaradia do čoraz divokejšieho sveta cestnej premávky.

Ak zvažujete, že na Vianoce chcete niekoho, napríklad v rodine, potešiť poukazom na kvalitný kurz autoškoly, určite neprehliadnite ponuku Autoškoly PRO. Pri kúpe darčekového poukazu ako darček pod stromček automaticky získate zľavu vo výške až 150 eur. Kontaktné informácie nájdete na stránke www.autoskola.pro


Marcciani Barbers - tradičné pánske holičstvo  

Aj ďalšia žilinská značka pomôže pánom dodať sebavedomie aj štýl. Marcciani Barbers ponúka dokonalý zážitok z návštevy pánskeho holičstva, do ktorého nemusíte ísť iba za úpravou zovňajšku. Návšteva pre pravých džentlmenov sa nesie v duchu veľmi príjemnej atmosféry a relaxu. 

V tradičnom žilinskom pánskom holičstve si muži už tri roky pravidelne doprajú chvíľku pre seba a starostlivosť. Medzi jeho hlavné služby patrí strihanie mužov podľa tradičných postupov, či už ide o vlasy alebo bradu.

Preto ak chcete niekomu zo svojich blízkych dopriať príjemne strávenú hodinku, počas ktorej sa z neho stane dokonalý džentlmen, venujte mu pod stromček darčekový poukaz do holičstva Marcciani Barbers. Na výber tiež máte širokú ponuku balení kozmetiky na vlasy či bradu. Viac informácií nájdete osobne na adrese P.O.Hviezdoslava 1 alebo www.marcciani.sk


Autoumyváreň MAX - päťhviezdičková ručná umyváreň s precíznymi službami 

Každý z nás pozná človeka, ktorý sa o svoje auto ukážkovo stará, má ho vždy čisté a nablýskané. Práve jeho môžete potešiť na Vianoce a venovať mu pod stromček darčekový kupón na ručné umytie karosérie spolu s dlhodobou ochranou pred nežiadúcimi účinkami posypovej soli alebo na kompletné vytepovanie interiéru.

Vyčistenie exteriéru a interiéru ocení počas zimných mesiacov nejeden majiteľ auta, zvlášť ten, ktorý na svojho tátoša nedopustí. Venovať môžete rôzne kupóny v rôznych hodnotách a na rôzne služby, všetko závisí od vašich požiadaviek. 

Stačí prísť osobne do obchodného centra MAX na Solinkách, kde sa autoumývareň nachádza v priestoroch garáží. Po dohode a prípadnom poradení sa s personálom, vám bude vystavený darčekový kupón na mieru. Viac informácií nájdete na www.autoumyvarenmax.sk.


Potešenie.sk - Darčeky, ktoré potešia

Potešenie pre vašich blízkych nájdete aj v rovnomennom žilinskom darčekovom e-shope Potešenie.sk, kde sú pre vás pripravené najrôznejšie darčeky a prezenty s možnosťou vlastnej personalizácie. Vďaka vlastnému návrhu tak dokážete každému vytvoriť jedinečný darček na mieru.

Darovať môžete napríklad chutné čokoládky, kávu, šumivé vína či tvrdý alkohol a mnohé ďalšie produkty s vlastným motívom, venovaním alebo menom. Okrem toho nájdete v ponuke aj exkluzívne mydlá, pečené čaje, perlové vína a mydlové kytice.

Výhodou je možnosť odberu v rámci Žiliny na vopred dohodnutom mieste. Všetky produkty a viac informácií nájdete na www.potesenie.sk alebo facebookovej stránke facebook.com/potesenie.sk.


Žilinské organizácie a spolky, ktoré pomáhajú druhým

Posledný tip sa týka neziskových organizácií v Žiline a okolí, ktoré pomáhajú spríjemniť vianočné sviatky tým menej šťastným.

Na Vianoce môžete obdarovať aj vďaka nim niekoho, koho vôbec nepoznáte, prípadne pomôcť dobrej veci - napríklad prostredníctvom charity alebo útulku. Prispieť môžete napríklad v zbierke na Charitu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR