Ceny dobrovoľníctva Srdce na dlani 2020 v Žilinskom kraji udelia aj tento rok


Foto: Ceny dobrovoľníctva Srdce na dlani 2020 v Žilinskom kraji udelia aj tento rok Foto: Žilinské dobrovoľnícke centrum

Už v utorok 8. decembra 2020 sa verejnosť prostredníctvom videa Žilinského dobrovoľníckeho centra z odovzdávania cien oficiálne dozvie, za akú výnimočnú službu a komu boli udelené ocenenia Srdce na dlani 2020. Centrum prijalo v rámci kraja 29 nominácií.

„Verejnosť a organizácie nominovali dobrovoľnícke projekty a programy, školy, ktoré vytvárajú priestor pre rozvoj dobrovoľníctva, ale aj jednotlivcov či skupiny, ktorí ako dobrovoľníci pomáhajú v rôznych oblastiach spoločenského života - výchova a vzdelávanie, práca s mládežou, umenie a kultúra či v oblasti sociálnej práce a zdravotníctva. Od 1.10 do 8.11 mohla verejnosť posielať nominácie do 11 rôznych kategórií. Dňa 23.11.2020 porota počas online stretnutia vybrala ocenených v jednotlivých kategóriách,“ informuje Žilinské dobrovoľnícke centrum.

Členov komisie tvorili Janka Sňahničanová, koordinátorka Univerzity tretieho veku v Žiline, a zároveň držiteľka ocenenia Srdce na dlani 2019 v kategórii Koordinátorka dobrovoľníkov, Marcel Rypák, zástupca Rozvojovej Agentúry Žilinského samosprávneho kraja, Sekcie pre mládež, a Lukáš Hrošovský, predseda občianskeho združenia Sytev v Kysuckom Novom Meste. 


Odovzdávanie ocenení dobrovoľníkom a dobrovoľníčkam následne prebehlo osobnou formou. Srdce na dlani spája výnimočných dobrovoľníkov a dobrovoľníčky:

„Preto aj ceny, ktoré dobrovoľníkom odovzdávame sú od výnimočných ľudí. Plakety na oceňovanie 2020 vyrobili chlapci z reedukačného centra Veľké Leváre v spolupráci s ľuďmi s mentálnym postihnutím z Domu Svitania n.o. Jakubov. Príbehy dobrovoľníkov a dobrovoľníčok sú inšpiráciou, povzbudením a zároveň dôkazom toho, že v našej spoločnosti sú ľudia, ktorí sa dlhodobo a nezištne venujú zlepšeniu svojho okolia. Ďakujeme všetkým, ktorí sú všímaví na ich skutky a ktorí nám poslali nominácie na ocenenie,“ dodáva dobrovoľnícke centrum.

Zároveň ďakuje aj všetkým nominovaným za ich úsilie, vkladanú energiu a pozitívny prístup k životu, ktorým prinášajú dobro na miestach, kde sa nachádzajú. Forma ocenenia Srdce na dlani vyjadruje úctu a poďakovanie ľuďom, ktorí prispievajú k lepšej spoločnosti a nezištne pomáhajú vo svojom okolí.

Oceňovanie Srdce na dlani sa koná v spolupráci s Platformou dobrovoľníckych centier a organizácií, pod záštitou predsedníčky Žilinského samosprávneho kraja Eriky Jurinovej a splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti Martina Giertla.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Žilinské dobrovoľnícke centrum