V uplynulom týždni odhalili policajti 33 opitých vodičov, až 1,7 promile nafúkal šofér pri Gbeľanoch


Foto: V uplynulom týždni odhalili policajti 33 opitých vodičov, až 1,7 promile nafúkal šofér pri Gbeľanoch

Polícia v Žilinskom kraji neprestáva s náhodnými kontrolami vodičov na cestách. Počas služby v uplynulom 48. týždni odhalili príslušníci ďalších 33 opitých vodičov.

Spomedzi všetkých kontrolovaných až osem nafúkalo hodnotu nad 1 promile, štyria sa dychovej skúške odmietli podrobiť. Šiesti vodiči motorových vozidiel spôsobili pod vplyvom alkoholu dopravné nehody. Kontrolám sa nevyhli ani nemotoroví účastníci, tentokrát siedmim cyklistom policajti namerali pozitívnu dychovú skúšku.

V piatok 27. novembra vo večerných hodinách zastavila policajná hliadka pri odbočke na obec Gbeľany (okres Žilina) vodiča vozidla Škoda Octavia. Pri kontrole muž absolvoval dychovú skúšku s výsledkom 0,82 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,71 promile.


Vodič teraz čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Polícia upozorňuje, že v takýchto prípadoch môže motoristom pod vplyvom alkoholu zaistiť vozidlo a navrhnúť jeho prepadnutie. Niekoľko prepadnutých áut v prospech štátu už v Žilinskom kraji evidujeme.

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že sa dopustia priestupku alebo trestného činu, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd zavinených práve vodičmi pod vplyvom alkoholu bývajú v mnohých prípadoch tragické.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina