Žilinská nemocnica zaznamenáva nárast pacientov s koronavírusom, v COVID pavilónoch leží 57 ľudí


Foto: Žilinská nemocnica zaznamenáva nárast pacientov s koronavírusom, v COVID pavilónoch leží 57 ľudí Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline

Žilinská nemocnica dnes 1. decembra informovala prostredníctvom sociálnej siete o aktuálnej situácii ohľadom koronavírusu. Zatiaľ čo bol stred novembra o niečo pokojnejší ako jeho kritický začiatok, momentálne už opäť pociťuje zhoršenie situácie a nárast pacientov.

„Plnia sa nám nielen COVID pavilóny, ale pribúda i viac akútnych pacientov, ktorí prichádzajú s inými vážnymi zdravotnými problémami. Na tzv. “čisté” oddelenia prichádzajú čoraz častejšie pacienti, ktorým PCR test diagnostikuje popri inom neodkladnom stave, kvôli ktorému prišli do nemocnice, COVID-19. Zvyšuje sa riziko ohrozenia ďalších pacientov i personálu,“ vysvetľuje nemocnica.

COVID pavilón A (urológia)

  • 35 hospitalizovaných pacientov
  • 4 pacienti s pripojením na umelú pľúcnu ventiláciu
  • 5 pacientov na JIS

COVID pavilón B (LDCH) 


  • 22 hospitalizovaných pacientov

Počet zamestnancov v karanténe:

  • 72 zamestnancov v karanténe
  • z nich je 43 zdravotníkov

„Je potrebné opäť upozorniť na vážne nebezpečenstvo tzv. eufórie negatívneho výsledku antigénového testu na ochorenie COVID-19. Cítime, že ľudia viac strácajú zábrany, menej sa chránia, klesá ostražitosť. Upozorňujeme, že negatívny výsledok antigénového testu NEZNAMENÁ stopercentné bezpečie a naďalej je potrebné ostať ostražití a dodržiavať opatrenia.“

Súčasná situácia a rýchlejšie komunitné šírenie ochorenia COVID-19 nasvedčuje tomu, že sa v najbližších týždňoch nedočkáme zlepšenia. Nemocnica preto vyzýva, aby sme boli zodpovední, chráňme sa a nerozširujme svoje sociálne kontakty na viac, ako je to nutné.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline