Mestskí policajti zachránili muža, ktorý sa chcel obesiť na strome, ten však na nich zaútočil


Foto: Mestskí policajti zachránili muža, ktorý sa chcel obesiť na strome, ten však na nich zaútočil Foto: Mestská polícia Žilina

V stredu 25. novembra 2020 vo večerných hodinách prijalo operačné stredisko žilinskej mestskej polície telefonický oznam ohľadom osoby, ktorá narúša verejný poriadok a hádže kamene do okien a dverí bytového domu.

Na miesto boli preto krátko pred pol dvanástou hodinou vyslané viaceré hliadky, ktoré po príchode spozorovali muža pokúšajúceho sa o samovraždu. Policajti dorazili práve vtedy, kedy sa chcel neznámy muž obesiť na strome.

„Okamžitá reakcia hliadok mužovi, ktorý mal so sebou loveckú dýku, kliešte, pilník a 2 povrazy, zrejme zachránila život. Po oslobodení osoby zo slučky muž bezdôvodne zaútočil na mestských policajtov kopancami a päsťami, pričom sa pokúsil utiecť,“ spresňuje mestská polícia vo svojej správe.

Muž bol za pomoci donucovacích prostriedkov spacifikovaný, príslušníci následne zisťovali jeho totožnosť. K prípadu bola privolaná posádka záchrannej zdravotnej služby a hliadka štátnej polície. Za asistencie príslušníkov policajného zboru transportovali muža do žilinskej nemocnice.

„Následne bol zistený rozsah poškodenia - rozbité 2 sklenené okenné výplne bytu, vypáčené vchodové dvere do bytového domu, znečistená fasáda neznámou látkou, poškodené dvere do bytu a vyvrátený stromček. Vyšetrovanie prípadu je v kompetencii Policajného zboru,“ uvádza v závere žilinská mestská polícia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestská polícia Žilina