Na žilinských sídliskách úradujú zlodeji, odcudzili katalyzátor, osobné veci a skúšali aj celé auto


Foto: Na žilinských sídliskách úradujú zlodeji, odcudzili katalyzátor, osobné veci a skúšali aj celé auto Foto: HAKA-Hľadá sa auto krádeže automobilov

Viacerí obyvatelia žilinských sídlisk sa obávajú o svoj majetok. V posledných dňoch sa totiž začali počas nočných hodín pohybovať po uliciach neznáme osoby, ktoré poškodzujú zaparkované osobné autá a kradnú z nich osobné veci či súčiastky.

Na jeden z prípadov nás upozornil čitateľ v utorok 24. novembra 2020. Z osobného auta zaparkovaného na sídlisku Solinky bol cez noc demontovaný katalyzátor. Podobné krádeže sa v Žiline objavovali pred niekoľkými rokmi a to pomerne často. Raz dokonca zlodeji kradli aj priamo na parkovisku obchodného centra.

Na ďalšie prípady upozornili obyvatelia sídliska Vlčince prostredníctvom skupiny HAKA. Jeden z nich si ráno našiel na svojom automobile, zaparkovanom na ulici Martinská, vylomený zámok a spínaciu skrinku. Zlodeji s ním chceli pravdepodobne odísť, ale nepodarilo sa im naštartovať.

V reakcii na zverejnenú správu sa ozval aj ďalší obyvateľ Vlčiniec, ktorý má podobnú skúsenosť s vylomeným zámkom len pár dní dozadu. V noci z nedele na pondelok 23. novembra mu zlodeji na Obežnej ulici otvorili zaparkované vozidlo a prehľadali interiér. Z kufra odcudzili niekoľko osobných vecí.


V súvislosti s týmito prípadmi by mali obyvatelia sídlisk zvýšiť pozornosť a v prípade spozorovania akýchkoľvek podozrivých osôb kontaktovať linku polície 158. Vo vozidlách sa zároveň neodporúča nechávať cenné veci a tašky, ktoré môžu lákať pozornosť zlodeja. Sú známe prípady, kedy páchatelia poškodili vozidlo kvôli prázdnej taške či ruksaku.

Staršie video z uplynulých rokov zachytáva zlodeja na sídlisku Hliny priamo pri čine. Na záberoch vidieť v pozadí (vpravo hore) aj ďalšiu osobu, ktorou je pravdepodobne spolupáchateľ dávajúci pozor.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu