V sobotu rozsvietia v Kysuckom Novom Meste najväčší adventný veniec v Žilinskom kraji


Foto: V sobotu rozsvietia v Kysuckom Novom Meste najväčší adventný veniec v Žilinskom kraji Foto: Údržba mesta Kysucké Nové Mesto

Kysucké Nové Mesto pripravilo aj tento rok pre svojich občanov unikátny adventný veniec. Umiestnený bude tradične na Námestí slobody a jeho slávnostné rozsvietenie sa uskutoční už túto sobotu 28. novembra. Veniec požehná Peter Holbička, dekan Farnosti sv. Jakuba v Kysuckom Novom Meste.

Príprave a zhotoveniu konštrukcie sa radnica v spolupráci s Údržbou mesta venovala niekoľko týždňov. Pravdepodobne ide o najväčší adventný veniec v Žilinskom kraji, ktorý je výnimočný tým, že je nadľudskej veľkosti. Jeho výška dosahuje 3,5 metra.

Na výzdobe pracovalo celkom osem ľudí počas niekoľkých týždňov a spotrebovali množstvo materiálu v podobe umelého ihličia, kvetov, rôznych vianočných ozdôb, či vianočných žiaroviek. Mesto má však okrem venca pripravené aj ďalšie prekvapenie, ktorým by chcelo spraviť radosť občanom v týchto náročných časoch.

Takmer počas celého decembra sa môžu zapojiť do adventnej súťaže o najoriginálnejšiu zimnú fotografiu z okolia mesta, a navzájom sa tak potešiť v čase, ktorý nepraje stretávaniu. Všetky informácie potrebné k súťaži sú dostupné na Instagrame @mesto_kysuckenovemesto a na facebookových stránkach mesta.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Kysucké Nové Mesto