Po Žiline sa pohybuje neznámy muž, ktorý sa vydáva za hygienika a kontroluje prevádzky


Foto: Po Žiline sa pohybuje neznámy muž, ktorý sa vydáva za hygienika a kontroluje prevádzky

pNa Slovensku máme v súvislosti s pandémiou koronavírusu zavedené rôzne opatrenia. Ich náhodná kontrola prebieha najmä v prevádzkach, ktoré fungujú v sprísnenom či obmedzenom režime. Aktuálnu situáciu však začínajú zneužívať rôzni podvodníci a špekulanti vydávajúci sa za kontrolórov. 

Jeden takýto prípad zaznamenal v utorok 24. novembra Nonstop Motorest pri obci Strečno. V popoludňajších hodinách navštívil prevádzku neznámy muž s falošnou kartičkou hygienika. Tá však nemala znaky pravého preukazu pracovníka Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ).

Neznámy muž údajne od zamestnancov vyžadoval preukázanie sa negatívnym výsledkom antigénového testovania. Certifikát z takéhoto testu je však v súčasnosti nepotrebný a neplatný.

„Postarší pán na krku kartička s nápisom Hygiena. Nejaká fotka plus meno. Priznám sa fotku ani meno som neriešil,  s rúškom na tvári si tam mohol dať fotku akú chcel a meno rovnako. Slušne som sa teda spýtal, čo by potreboval a on, že kontroluje, či sme všetci prešli testovaním,“ uvádza motorest na sociálnej sieti.


Aký mal tento neznámy muž úmysel, doteraz nie je známe. Keď mu jeden zo zamestnancov certifikát ukázal, z prevádzky napokon odišiel. 

„Okamžite som mu povedal, že certifikáty už nie je potrebné nosiť a teda že prečo to kontroluje. Vraj majú také nariadenie a majú námatkovo kontrolovať. Uistil som ho, že všetci sme testovaním prešli a opäť, že nik to už nevyžaduje. Obsluha mu potom ukázala svoj, lebo mala náhodou peňaženku po ruke. Videl že nepochodí tak zmizol.“

Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Žiline uistil prevádzkovateľa motorestu, že sa jedná o podvodníka. Preukazy zamestnancov RÚVZ obsahujú presné údaje o príslušnosti k úradu, osobný identifikátor a presné pracovné zaradenie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu