Cestári rozbehli na Mostnej ulici v Žiline opravu mostného záveru, vodiči musia rátať s obmedzeniami


Foto: Cestári rozbehli na Mostnej ulici v Žiline opravu mostného záveru, vodiči musia rátať s obmedzeniami Foto: Google Maps

Začiatkom týždňa odštartovala na jednom z hlavných ťahov v Žiline oprava mostného záveru. Následkom prác na ceste je mierne obmedzená doprava v smere od Mostnej ulice na Nemocničnú. 

Na prebiehajúcu rekonštrukciu upozorňujú dopravné značky, premávka je vedená z dvoch do jedného jazdného pruhu. V mieste obmedzenia vznikajú v čase dopravnej špičky kolóny a mierne zdržania. 

K zdržaniu dochádza najmä pri zbiehaní jazdných pruhov, kde mnohí vodiči odmietajú dávať prednosť a neumožňujú zipsovanie vozidiel pred prekážkou. Čakanie v kolóne obyčajne nepresahuje viac než 10 minút, pri zjazde z Rondla je odbočovanie komplikovanejšie.

V úseku, kde momentálne prebiehajú práce, bol v roku 2019 kompletne zrekonštruovaný asfaltový kryt vozovky. Mostný objekt mal pôvodne súvislý koberec bez dilatácií. Po niekoľkých mesiacoch sa však začali postupne objavovať viaceré prepadliny. Pod poškodenia sa pravdepodobne podpísala vysoká intenzita dopravy.

Rekonštrukcia vozovky na ulici Mostná v roku 2019

Rovnaká situácia sa objavila aj na príjazde z Estakády smerom na Ľavobrežnú ulicu. Zrekonštruovaná cesta sa v niektorých miestach prepadla a začala praskať. Aj v tomto prípade ide o most, pod ktorým vedie podchod pre chodcov a ktorý nemá prechodové konštrukcie, iba súvislý asfaltový kryt.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu